Žvalgomasi kalėdinių renginių organizatorių

Uostamiestyje jau susirūpinta Kalėdų ir Naujųjų metų pramogomis. Klaipėdos savivaldybė paskelbė konkursą, kurio metu paaiškės, kas šiemet mieste kurs šventinę nuotaiką. Dalį pinigų nugalėtojų sumanytiems renginiams žadama atseikėti iš miesto kišenės.

Paskelbė konkursą

Nors vasara dar nesibaigė, mieste jau galvojama apie šaltojo sezono šventinius renginius.

Klaipėdos savivaldybė paskelbė kalėdinių ir naujametinių renginių programos dalinio finansavimo iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto konkursą.

"Tvarka nesikeitė. Pagrindiniai finansavimo principai išliko tokie patys, kokie ir buvo. Yra trys atraminiai programos taškai – eglutės įžiebimas, Kalėdų laikotarpio ir naujametis renginys", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tiesa, konkurso dalyviai gali pasiūlyti ir daugiau veiklų bei renginių. Tai, anot N.Lendraičio, vertinant konkurso pasiūlymus, būtų laikoma pranašumu.

Laukia paraiškų

Atkreipiamas dėmesys, kad norintieji organizuoti šaltojo sezono šventes 20 proc. sumanymui reikiamų lėšų turi turėti patys.

Šiųmečiams Kalėdų ir Naujųjų metų renginiams rengiamasi atseikėti panašią sumą, kaip ir pernai, – apie 64 tūkst. eurų.

Paraiškas dalyvauti konkurse galima pateikti iki rugpjūčio 19 d. imtinai. Anot N.Lendraičio, susidomėjusiųjų konkursu, jo sąlygomis jau yra.

"Gavau ne vieną paklausimą elektroniniu paštu. Matyti, kad žmonės dar tik domisi, rimtesnių ketinimų kol kas nėra. O kaip bus, paaiškės 19 d.", – pastebėjo Kultūros skyriaus vedėjas.

Anot jo, neretai galimybe Klaipėdą nudžiuginti Kalėdų ir Naujųjų metų renginiais domisi ne tik uostamiesčio, bet ir kitų miestų švenčių organizatoriai.

N.Lendraitis patikino, kad Klaipėda yra atvira visų susidomėjusiųjų pasiūlymams. Konkurso dalyvių paraiškas vertins ir nugalėtoją išrinks speciali komisija.

Sulaukė susidomėjimo

Praėjusiais metais minėtus renginius, mugę, menines instaliacijas miesto širdyje rengė viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

Pernai su eglutės įžiebimu prasidėjusio šventinio renginių ciklo metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami į kvapnią Kalėdų mugę, įsikūrusią šalia Žvejo paminklo, drauge su partneriais suorganizuotas jau tradiciniu tampantis kalėdinis bėgimas bei kiti labdaringi renginiai, nemažo dėmesio sulaukė ir Šv. Jono bažnyčios skverelyje įkurdintas unikalus šviečiantis kubas "Prakartėlės vitražai", būta ir žvejiškų akcentų.

Eglutės įžiebimo renginyje buvo rodoma pasaka – 3D projekcija "Kalėdų stebukladariai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Duokite Karklės festivalo organizatoriams daryti šį renginį :) Arba kokiai bažnyčiai :)

RK.

RK. portretas
Kai pakaitai tokius komentarus, kaip pirmasis, tai suvoki, kad jei tokie žmonės yra prieš kažką, reiškia man nelieka kito kelio, kaip būti už.

pasiilgau masiules

pasiilgau masiules portretas
beprociai jau siaubia po Klaipeda,vasaros vidurys,o jie iesko ziemos.Geriau pasakykite kur masiule dingo,auuu prokurorai,auuu sistemine zurnalistika ir jos vasalai zurnalistai,parasykite apie masiule,jo nuotykius Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių