Žvejai laukia stintų sezono

Žvejai mėgėjai stebi orų prognozes, laukdami, kada prasidės stintų sezonas. O jis šiemet gerokai vėluoja.

Žvejams vilčių teikia artėjantis šioks toks atšalimas, o su juo į marias galbūt plūstelės šaltesnio vandens masė, kuri ir turėtų atgabenti stintų.

"Šiuo metu terminale ar Smiltynėje žvejai pagauna tik nedideles, 10–13 cm dydžio stinteles. Visi laukia tų didžiųjų, apie 20 cm ilgio, kad kepti būtų ką. Viskas dėl šilto rudens. Nenusistovi tinkami orai ir vėjai. Stintoms reikia šiaurinių vėjų", – aiškino Lietuvos jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė.

Tiesa, žvejai kol kas gausiai jūroje gaudo menkes, o nuo kranto neblogai kimba plekšnės.

"Laivais ir valtimis plaukia kas tik netingi, sako, per valandą visą leistiną normą – 15 kg – pagauna. Todėl ir tylu socialiniuose tinkluose. Žvejai dabar gudrūs – tyliai gaudo", – juokavo R.Dailidė.

Žvejai tikina, jog stintas paprastai pradėdavo gaudyti spalio pabaigoje, o šiais metais net lapkričio vidurys nėra jų dosnus.

"Dažniausiai spalio pabaigoje papūsdavo šiaurės ar šiaurės rytų vėjas ir atnešdavo stintų. Stintos nemėgsta šilto vandens", – aiškino R.Dailidė.

Beje, žvejai pastebi, jog šiemet lašišų nerštas buvo itin sudėtingas – jūroje pasiliko daugybė šių žuvų su visais ikrais, nes nesugebėjo dėl žemo vandens lygio patekti į nerštavietes.

Žvejai užsimena, jog šiuo metu Nidoje neblogai kimba kuojos.

Praėjusios savaitės viduryje keli klaipėdiečiai Kruizinių laivų terminale gyrėsi pagavę vieną kitą kilogramą stintų.


Šiame straipsnyje: stintosžvejaistintų sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam verksniui

Tam verksniui portretas
Tai paimk meskere ir eik pasigauk sau vakarene....

ZVEJAI

ZVEJAI portretas
laukia ne stintu ,bet pinigu uz stintas ,matyt kainos vel bus kosmines ,nes viskas brangsta ,kuras ,siluma elektra ir dyzelinas ,bei reikia kelti algas ,ir kovoti su socialine atkirtimi,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių