Žvejai stintų Kūčių stalui nepatieks

Didžiąsias metų šventes klaipėdiečiams teks švęsti be tradicinio patiekalo - keptų ar marinuotų stintų, nes jų sugauti žvejams šią savaitę nebepavyks.

Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos, vienijančios uostamiesčio, Palangos ir Šventosius žvejus, pirmininkas Viktoras Butavičius teigė, kad šią savaitę žvejai į jūrą neišplauks, nes neleidžia oro sąlygos.

„Šiandien išplaukti dar galėjome, tačiau ryt prasideda štormai, kurie baigsis tik po Kalėdų. Tačiau tai ne vienintelė priežastis, kodėl nepavyks sugauti stintų. Paprasčiausiai stinta dabar neina. Jei žvejai užmeta šimtą tinklų, tai sugauna kokį puskilogramį - tik savo reikmėms“, - vakar tikino V.Butavičius.

Jo teigimu, žvejai gaudyti stintų į jūrą greičiausiai išplauks prie Naujuosius., nes tuomet prasidės jų migracija. Tačiau pašnekovas paragino nesitikėti, kad pavyks sugauti labai daug šių žuvų, nes jų ištekliai yra išsekę.

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovas Alfonsas Bargaila teigė, jog klaipėdiečiai dar gali turėti vilties šiek tiek stintų prieš Kalėdas nusipirkti. Tačiau jas pagaus ne klaipėdiečiai, o latviai žvejai, kurie žuvų gali atvežti ir į mūsų pajūrį.

„Savaime suprantama, kad atvežtų stintų kaina turėtų būti įspūdinga“, - neslėpė A.Bargaila.

Paklaustas, kodėl stintų pagauti nepavyksta klaipėdiečiams žvejams, pašnekovas žodžių į vatą nevyniojo: „Paklauskit Eugenijaus Gentvilo“. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius, anot pašnekovo, turėtų prisiimti atsakomybę, mat gilinant uosto kanalą, iškastas smėlis pilamas netinkamoje vietoje. Tai esą ir išbaidė stintas, kuris šiuo metu kaip tik ir būriavosi greta uosto kanalo.

„Žvejams toje vietoje, kur pilamas smėlis, draudžiama žvejoti. Kita vertus, aš, kaip buvęs žvejas, abejočiau, ar toje vietoje, kur pilamas smėlis, pagautos stintos yra valgomos“, - teigė A.Bargaila.


Šiame straipsnyje: stintos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių