Žvejai iš žuvų aukciono neatgauna skolų

Žvejai, per Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną pardavę sugautą laimikį, nesulaukia pinigų, todėl nebepajėgia tinkamai pasiruošti žvejybos sezonui.

"Verslo žinios" rašo, kad jie tikisi, jog padėtis bent iš dalies keisis nuo spalio, kai įsigalios nauja atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją tvarka.

Paprastai rugsėjį, kada po draudimų laikotarpio prasideda žvejybos sezonas, dauguma laivų į Baltijos jūrą išplaukdavo atnaujinti. Šiemet apie 90 proc. laivų liko nedažyti, nes įmonės teigia neturinčios tam lėšų - dauguma neatgauna pinigų už pavasarį aukcione parduotas žuvis.

"Aukcionas pagal sutartis atsiskaito su žvejais per 10 dienų po to, kai gauna pinigus iš supirkėjų. Tad spręskite, kas neatsiskaito. Mes esame tik tarpininkai", - sakė Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono direktorius Vaidutis Marcinkėnas.

Nuo spalio įsigalios nauja atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją, taip pat ir žuvis, tvarka. Supirkėjai privalės už produkciją sumokėti per 30 dienų, o atsiskaitymą tikrinti pavesta Valstybinei mokesčių inspekcijai. Laiku nesumokėsiančioms įmonėms grės piniginės baudos ir delspinigiai.

"Atsiras daugiau tvarkos ir padėtis turėtų stabilizuotis. O žvejai nėra išskirtiniai, atsiskaitymai dabar stringa visoje Lietuvoje", - teigė žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas.


Šiame straipsnyje: Žuvų aukcionasžvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių