Žvejams – ir džiaugsmas, ir nusivylimas

Žvejai mėgėjai suka galvas, ar leidžiama šį ilgąjį savaitgalį žvejoti karšius ir lydekas, nes vienoms žuvims turėtų įsigalioti draudimas žvejoti, o kitoms jis turi pasibaigti. Dar vienas galvosūkis, ar reikia įsigyti žvejo bilietą, nes kai kuriomis šventinėmis dienomis leidžiama žvejoti nemokamai.

„Visą šį savaitgalį galima žvejoti lydekas, nors draudimas jas žvejoti turėtų pasibaigti balandžio 20 dieną. Tačiau Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 14 punkte numatyta, kad draudimas žvejoti negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė“, – teigė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.
Vadinasi, lydekas bgalima žvejoti ir per Velykas – sekmadienį bei pirmadienį.

Teisės aktuose išaiškinta, kad jei draudimas žvejoti prasideda savaitgalį, tai oficialiai jis įsigalioja tik nuo pirmadienio arba nuo pirmos darbo savaitės dienos.

„Draudimas žvejoti karšius Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose galioja nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos. Tačiau šiemet toks draudimas įsigalios nuo antradienio, balandžio 22-osios", – aiškino pašnekovas.

Draudimas žvejoti karšius nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos galioja tik Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje. Visuose kituose vandens telkiniuose karšius galima gaudyti.
"Iki gegužės 20 dienos negalima gaudyti starkių“, – teigė V.Marozas.

Jis priminė, kad ir pirmadienį žvejoti norintys žvejai nepamirštų įsigyti žvejo bilietų, nes Velykos nėra ta šventė, per kurią mėgėjams leidžiama žuvis gaudyti nemokamai.

„Nemokama žvejybos teisė yra tik liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, ir per Žolinę – rugpjūčio 15-ąją“, – priminė V.Marozas.

Aplinkosaugininkai įspėjo, kad kontroliniai reidai rengiami kone kiekvieną savaitgalį.


Šiame straipsnyje: žvejaižvejybakaršiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ežrega

ežrega portretas
Audriau, būtinai reikia nusipirkti už 10 litų parai leidimą. Turėtum žinoti kur galima žvejoti su žvejo bilietu ar metine licencija.

marozas

marozas portretas
taip. reikia. 10 litu para.

audris

audris portretas
Gal kas žinot jei turiu metinį žvejo bilietą ar žvejojant nemuno regioninio parko teritorijoje reikia pirkti atskirą leidimą žvejybai šioje vietoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių