Žvejų rūmai vėl priglaus teatralus

Prasidėjus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijai teatralai įsikurs Žvejų rūmų patalpose. Tiesa, kada tai bus, dar tiksliai nežinoma.

Besiartinančiai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato rekonstrukcijai rengiasi ne tik jo darbuotojai, bet ir miestas. Jau kiek anksčiau skelbta, kol teatro pastate plušės darbininkai, teatralai glausis Žvejų rūmuose.

„Dabar darome perėmimą, o rudenį jau turėtume jiems atiduoti. Galbūt rugsėjo mėnesį. Ruošiamės iš anksto“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Pašnekovo teigimu, Dramos teatro rekonstrukcijos metu teatralams dar buvo skirtos ir vieno mieste esančių garažų patalpos. Ten laikytos spektaklių dekoracijos. Muzikinis teatras kol kas prašo tik Žvejų rūmų patalpų.

„Muzikinio teatro administracija buvo atėjusi, vyko derinimo pokalbis, apžiūrėtos patalpos. Tai, kad turėsime bendradarbiauti, žinome jau labai seniai ir esame nusiteikę tai daryti“, – teigė atostogaujantį Žvejų rūmų direktorių pavaduojanti Nemira Trakumienė.

Pasak pašnekovės, dar nėra tiksliai žinoma, į kurias pastato erdves kelsis teatras, aišku tik, kad jie užims beveik pusės tūkstančio kvadratinių metrų plotą.

N.Trakumienės teigimu, laukiant teatro rekonstrukcijos, nesvarstoma, ar su Muzikiniu teatru po kultūros centro stogu sutilps šiuo metu čia įsikūrę kiti menininkai.

„Mes esame pavaldūs savivaldybei. Jeigu mums sako šitaip gyventi, mes duodame tiek, kiek galime duoti. Kiek žinau, teatras neturi kito pasirinkimo. Yra, kaip yra. Manau, kad draugiškai išspręsime šiuos klausimus, kaip ir su Dramos teatru“, – patikino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liberolas

liberolas portretas
Ponia N.T. sako: „Mes esame pavaldūs savivaldybei. Jeigu mums sako šitaip gyventi, mes duodame tiek, kiek galime duoti..." O turėtų būti: „Mes esame pavaldūs savivaldybei. Jeigu mums sako šitaip gyventi, mes imame tiek, kiek galime imti..."

alegi

alegi portretas
gerai klaipedieciams,jie kaip apduje , uz liberolus balsuoja,na durniu laivas vis plaukia greiciau Klaipedoje

drama

drama portretas
Yra, kaip yra. tuo "yra kaip yra" šiandien manipuliuoja visi kas netingi. nevykėlių ir biurokratų mėgstamiausias dešimtmečio lozungas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių