Žvejybos uosto rajone gerins susisiekimą

Klaipėdiečių išrinkti politikai ignoravo beveik 100 gyventojų nuomonę ir nutarė, jog reikia įrengti Nidos gatvės tęsinį.

Norėdami nuraminti nepatenkintus žmones, miesto tarybos nariai pasiūlė pasirūpinti jų daugiabučio namo renovacija.

Politikai ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje patvirtino vadinamojo Žvejybos uosto rajono detaliojo plano koncepciją.

Ji gyventojams nelabai patiko, nes žmonės nenorėjo, kad būtų numatyta pratęsti Nidos gatvę iki ištiesintos Strėvos gatvės tęsinio.

Sūlupės seniūnijos seniūnaitis Saulius Liekis politikams prieš posėdį įteikti 80 gyventojų parašus, kuriais žmonės išreiškė nenorą, jog būtų pratęsiama Nidos gatvė. Esą užtektų įrengti tik pėsčiųjų ir dviračių taką, o gatvės tęsinys nereikalingas, nes pablogintų klaipėdiečių gyvenimo kokybę.

„Vieną kartą baikite tuos mitingavimus. Miestui reikia tos arterijos ir ji atsiras, nes numatyta ir bendrajame plane“, - kategoriškas buvo miesto tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Siekdamas nuraminti gyventojų, kurie pro savo  namo langus matytų nebe pievelę, o gatvę, emocijas, jis pabrėžė, kad galima sugalvoti kompensacijų žmonėms už patiriamus nepatogumus.

Esą Nidos g. 40 namo gyventojai labiausiai pageidauja, kad būtų renovuotas jų daugiabutis. Todėl savivaldybė galėtų nemokamai parengti renovacijos projektą, kitaip prisidėti prie tokių darbų.

Koncepcijoje, kurią patvirtino miesto taryba, taip pat numatyta, kad Strėvos gatvėje esančiai privačiai klinikai bus suformuotas atskiras sklypas, į kurį įtraukta ir krepšinio aikštelė. Joje esą pacientai galėtų statyti automobilius. Naują krepšinio aikštelę klinika už savo lėšas įrengtų prie „Ryto“ vaikų globos namų.

Koncepcijoje, pagal kurią bus rengiamas konkretus teritorijos detalusis planas, taip pat numatyta Darbo biržos, „Ryto“ vaikų globos namų pagalbinio pastato rekonstrukcija, „Aušrinės“ darželio iškėlimas ir priestato prie vieno iš esamų kvartale statyba.

Detaliuoju planu pagal koncepciją taip pat bus suformuoti sklypai prie daugiabučių namų, įvairios paskirties sklypai naujoms statyboms, vaikų žaidimų, šunų vedžiojimo aikštelės.

Kol kas neprognozuojama, kada detalusis planas gali būti parengtas ir įgyvendintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienas nepasirašiųsiųjų

vienas nepasirašiųsiųjų  portretas
seniūnaitis ten tvarkosi, kaip savo kieme- miesto interesai jam neįdomūs. Gatvę padarė su vienpusiu eismu, tik nežinia kam tai naudinga? Dabar vėl kiša pagalius... Surinko kelis parašus ir jau šaukia, kad visi nepatenkinti - juk yra krūva nepasirašiųsių ir kurie, galbūt, yra už šitą, manau, visai gerą sprendimą. Juk miestas vis daugiau užkraunamas transportu ir jam reikia judėti. Aišku, galime grįžti 1980 metus, kai kiemuose stovėdavo po žiguliuką ir tuos pačius dar laikė garažuose už kilometro antro... Bet, laikai jau ne be tie, jau kosmose voetos nelabai užtenka, o čia...

Saulius Liekis

Saulius Liekis portretas
Jei jums įdomu vienpusį eisma padarė atsikėlusi Vydūno mokykla, o seniūnaitis kovojo ir padarė, kad po ženklų atsirastu ženklo galiojimo laikas ir taip būtų patogumas gyventojams. Į susirinkimą galėjo ateiti ir tiems kam patinka tas pratęsimas kodėl neatėjo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių