Žvejybos uosto rajono gyventojams – apie uosto plėtros planus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija susitiko su Žvejybos uosto gyventojais, kuriems pristatytos uosto plėtros galimybės. Gyventojai Uosto direkcijos vadovams pateikė jiems aktualiausius klausimus.

Uosto plėtros planus pristatęs Uosto direkcijos Rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas pabrėžė, jog Klaipėda visais laikais susidūrė su dviem problemomis – gylio ir teritorijų stoka.

„Vystantis miestui, vystėsi ir uostas, didėjo laivai. Šiuolaikinėje laivyboje laivai sparčiai didėja, auga ir krova – 1993 metais ji siekė 15 mln. tonų, o 2015-aisiais – 38,5 mln. tonų. Kai kurių krovinių Klaipėda jau šiandien nebepajėgi priimti, tad svarbu plėsti, gilinti uostą, didinti darbo vietų skaičių, pajamas į šalies biudžetą“, – kalbėjo A.Drungilas.

Žvejybos uosto gyventojai išsakė jiems rūpimus klausimus. Generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pabrėžė, jog Uosto direkcijai labai svarbu, kaip uosto kaimynystėje gyvena klaipėdiečiai.

„Neseniai direkcijos lėšomis sutvarkyta Minijos gatvė, Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryža. Nestovime vietoje, uoste atsiranda vis daugiau technologinių įrenginių, kurie gerina aplinką. Mūsų tikslas – išgirsti, apsvarstyti ir veikti. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai tikrai rūpi, kaip gyvena klaipėdiečiai“, – sakė A.Vaitkus.

Į Minijos gatvės atkarpos nuo Baltijos pr. iki Jūrininkų pr. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija 2013 m. investavo 5,5 mln. Eur. Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžos rekonstrukcijai 2015 ir 2016 metais skirta 3,85 mln. Eur.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija 2000–2015 metais socialiniams ir investiciniams projektams Klaipėdos mieste skyrė 53,94 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karočė,

Karočė, portretas
gyventojai užbėrė klausimais. Vienas iš dalyvių klausė - geležinkelis valstybinis, uosto direkcija - valstybinė, svaivaldybė irgi ne privati, o jiems pažeisti žmogaus sveikatą ir ramybę nedraudžiama, o žmogui už pažeidimus iš karto baudos, teismai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių