Žygeiviai prisimins partizanus

Savaitgalį daugybė žygeivių susiburs į pirmą kartą Klaipėdos rajone prasidėsiantį žygį, kurio metu bus einama partizanų kovų ir pergalių keliais. Prognozuojama, kad iniciatyva suburs kelis šimtus žmonių.

Balandžio 8-ąją į Klaipėdos rajoną suplūs žygeiviai, kuriuos čia sukvies pirmą kartą rengiamas žygis partizanų kovų ir pergalių keliais.

"Jau užsiregistravo apie 100 žmonių. Planuojame, kad iš viso gali susirinkti 200–300 dalyvių", – teigė žygį organizuojančios asociacijos "Gargždų jungtinės pajėgos" prezidentas Virgilijus Skuodas.

Pašnekovo teigimu, be jau užsiregistravusiųjų, žygyje ketina dalyvauti šauliai, atskiros karių grupės, kitų organizacijų atstovai. Jie ketina registruotis žygio dieną.

"Kiek žinome, bus ir vienas Švedijos pilietis", – plačią dalyvių geografiją atskleidė V.Skuodas.

Iš viso numatyti du maršrutai: labiau patyrusiems ir mažiau įgudusiems žmonėms. Trumpoji trasa bus 20–21 km ilgio, o ilgąją trasą pasirinksiantiesiems teks nukakti 38–40 km.

Prognozuojama, kad trumpąją trasą galima įveikti per maždaug 3,5 valandos, o ilgajai prireiks 8–10 valandų.

Žygio metu ketinama aplankyti partizanų žūties taškus bei vietas, kur jie užkasti. Ilgoji trasa, pasak pašnekovo, bus kiek įdomesnė, mat joje galima pamatyti daugiau įvairių objektų.

Norintieji galės pasistiprinti kareiviška koše. Kaip ir daugelyje panašių žygių, dalyvio startinis mokestis – 5 eurai.

Balandžio 8-ąją žygeiviai rinksis Daukšaičių kaime, prie Mokyklos g. 6 esančių bendruomenės namų.

Viliamasi, kad šį savaitgalį pirmą kartą vyksiantis žygis taps tradicinis. Apie tai organizatoriai jau pagalvojo ir spėjo suplanuoti keletą skirtingų trasų.

"Mūsų rajonas yra labai didelis, o partizanų žuvimo bei užkasimo vietos – plačiai išsidėsčiusios, tad penkerius metus galėtume eiti skirtingais maršrutais", – patikino V.Skuodas.

Ateityje ketinama surengti ir analogų Lietuvoje neturintį žygį, skirtą Steponui Dariui atminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių