Žygis pajūriu – dragūniška dvasia

Jau penktą kartą klaipėdiečius sujungė visuomeninis pėsčiųjų žygis „Dragūnų keliais“. 40 km atstumą jūros pakrante ir miško takeliais keliauti pasiruošę entuziastai palydėti salvėmis ir plojimais.

Šeštadienio rytą prasidėjo Dragūnų bataliono karininkų klubo organizuojamas penktasis kasmetinis visuomeninis žygis „Dragūnų keliais“. Iš Dragūnų bataliono lietaus nepabūgę apie pusantro šimto žygeivių iškeliavo pakiliomis nuotaikos.

Prieš jiems išeinant skambėjo Lietuvos himnas, o tam, kad kelias būtų smagus, pripildytas žmogiškos šilumos ir Dievo palaimos, kelionę palaimino kunigas.

Trys salvės: už Lietuvos valstybę, kariuomenę ir karius skelbė apie žygio pradžią. Iš Dragūnų bataliono kariai drauge su klaipėdiečiais ir miesto svečiais patraukė link Olando Kepurės.

Žygis „Dragūnų keliais“ – tai visuomeninis pėsčiųjų žygis, skirtas karybos, istorijos, žygių entuziastams bei visiems, trokštantiems aktyviai praleisti laisvalaikį. Anot jo organizatorių, tai asmeninis iššūkis kiekvienam, nebijančiam savomis kojomis įveikti beveik 40 kilometrų atstumą kopų ir miško takeliais bei jūros pakrante. Numatytas renginio maršrutas sujungia LDK Butigeidžio dragūnų bataliono pirmąją ir dabartinę dislokacijos vietą.

Žygio dalyviai susipažins su LDK Butigeidžio dragūnų batalionu, jo istorija, Pajūrio regioninio parko grožiu, Olando Kepurės skardžiu, Antrojo pasaulinio karo įtvirtinimais „Memel-Nord“.

Įprasminti ir prisiminti patirtas emocijas galima įsigyjant žygio atributiką – ženkliukus arba medalius. Kiekvienas dalyvis gaus diplomą, liudijantį įveiktą atstumą, bus vaišinamas tikra karių gaminta kareiviška koše ir kitais skanėstais.

Žygiuoti buvo kviečiami visi – patyrę žygeiviai ir pradedantieji naujokai. Organizatorių žodžiais, vienas iš žygio tikslų – gerinti visuomenės ir kariuomenės santykius, sykiu apjungiant aktyvų laisvalaikį ir istoriją.

Vakare pasiekusių galutinį kelionės maršruto tašką lauks kareiviška košė ir apdovanojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių