Aferistų spąstai butų nuomininkams

Laisvų nuomojamų butų ieškantiems studentams aferistai spendžia spąstus. Per savaitę uostamiestyje užfiksuoti keli tokie atvejai, kai internete skelbimus įdėję sukčiai pamėgino pasipelnyti iš patiklių nuomininkų.

Sudomino interjeras

Savaitės pradžioje internete atsirado skelbimas, kuris iš karto sukėlė būsto ieškančiųjų susidomėjimą.

Skelbime rašoma, kad už dviejų kambarių, 52 kvadratinių metrų ploto butą prašoma 200 eurų per mėnesį.

"Gal ir didoka suma studentui. Tačiau dviem dirbantiems žmonėms toks būstas būtų labai puikus. Nuotraukose visas butas naujai suremontuotas. Virtuvės ir svetainės baldai – nauji ir modernūs. Vonia tiesiog blizga, nauji baldai ir buitinė technika", – vardijo butu susidomėjusi mergina.

Buvo skelbiama, kad būstas nuomojamas Naujakiemio gatvėje. Tačiau mažai kas atkreipė dėmesį, esą butas yra "2,5 aukštų" name. Tokio pastato šioje gatvėje nėra.

Įtarė klastą

Buto savininkais prisistatę asmenys skelbė, kad butas išnuomojamas su baldais ir buitine technika.

"Tačiau kai kurie dalykai jau iš karto kėlė įtarimų. Skelbime Naujakiemio gatvė įvardijama kaip labai geras miesto rajonas. Manyčiau, kad yra priešingai", – stebėjosi šiuo metu naujo buto ieškanti mergina.

"Augintinei bei vaikai ne kliutis" – skelbime akis bado grubios gramatinės klaidos (kalba netaisyta).

Nuomininkė suabejojo, ar naujai suremontuotame bute šeimininkai panorės išvysti keturkojį šunytį ar mažą vaiką.

"Aš paskambinau ir pamėginau sužinoti visą tiesą, nes man šis skelbimas sukėlė įtarimų. Tačiau telefonas jau buvo išjungtas, o socialiniame tinkle "Facebook" šį skelbimą komentavę kiti klaipėdiečiai jau viešai įvardijo, kad tai sukčių darbas", – kalbėjo mergina.

Pervedė avansą

Kita klaipėdietė, susidomėjusi Mažojo Kaimelio rajone neva nuomojamu butu, taip pat papasakojo susidūrusi su sukčiais.

"Iš mūsų paprašė avanso arba mėnesio nuomos dydžio užstato. Tačiau pinigus buvo pasiūlyta pervesti iš anksto, prieš apžiūrint butą. Kalbėta apie 200–500 eurų sumą. Telefono ragelyje žmogus kažką mikčiojo apie rezervaciją, tad vien tai sukėlė įtarimų", – pastebėjo klaipėdietė Viktorija.

Mergina, gerai apžiūrėjusi internete skelbiamo buto nuotraukas, suabejojo, kad tokio išplanavimo butų Kretingos gatvėje ji iš viso nėra mačiusi.

Laimei, abi merginos susiprato, kad gali patekti į sukčių pinkles, ir nepervedė savų santaupų nepažįstamiems asmenims.

O štai 35 metų klaipėdietė, radusi internete skelbimą apie nuomojamą butą, į sukčių sąskaitą pervedė 200 eurų avansą. Moteris tikėjo, kad ji bus pirmoji ir avansu rezervuos puikų butą.

Tačiau paaiškėjo, kad vos tik sukčiai gavo pinigus skelbimas buvo panaikintas, o skelbime nurodyti telefono numeriai – išjungti.

Moteris, supratusi, kad tapo sukčių auka, kreipėsi į policiją. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įmoka už automobilius

Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus 1-ojo poskyrio viršininkas Kęstutis Kubilius tikino, kad pareigūnus iki šiol stebina žmonių patiklumas.

"Ne kartą yra viešinta apie kitą sukčiavimo būdą, kai išviliojami bankininkystės prisijungimo kodai apsimetus pareigūnais. Taip pat metų metus perspėjame visuomenę, jog sulaukus skambučio apie neva artimųjų padarytas avarijas nereikia tikėti, kad pareigūnai prašys atlyginti žalą nukentėjusiesiems mainais už pranešimą policijai. Tačiau žmonės vis dar nepasimoko", – kalbėjo K.Kubilius.

Neseniai į policiją kreipėsi kitas nukentėjęs asmuo, kuris internete rado skelbimą apie parduodamas automobilio stabdžių trinkeles. Žmogus pervedė pinigus, net nematydamas prekės.

"Būta ne kartą pranešimų apie prašomus užstatus už parduodamus automobilius. Žmonės, nematydami prekės, moka pinigus", – stebėjosi pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

35 metu

35 metu portretas
Moteris kuri ieško buto nuomai Klaipėdoje gali būti tik Klaipėdos gyventoja , o ne klaipėdietė.

visur panasiai

visur panasiai portretas
Gyvenu Naujakiemio g, tikrai nemanau kad musu rajonas kuom nors skiriasi nuo kitu Klaipedos rajonu saugumo atzvilgiu

Jauciu

Jauciu portretas
Jauciu vel Birute Budryte-Rasciuke afera stumdo
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių