Akmenis į policiją ir medikus svaidęs vyras kalės metus

  • Teksto dydis:

Akmenis į policiją ir medikus svaidęs 35 metų Šilutės rajono gyventojas kalės metus.

Tauragės apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu dėl nežymaus asmens sveikatos sutrikdymo bei grasinimo policijos pareigūnams, taip pat nubaudė už viešosios tvarkos pažeidimus. Vyras anksčiau baustas už panašius nusikaltimus.

Teismas nustatė, kad šilutiškis 2017 m. spalio mėnesį tyčia ir be jokios priežasties peiliu dūrė pažįstamam vyrui į koją. Po kelių dienų greitosios medicinos pagalbos automobilyje jis grasino sužaloti peiliu du policijos pareigūnus ir šį ketinimą vėliau patvirtino policijos komisariate.

Be to, 2017 m. lapkritį kaltinamasis tyčia sviedė akmenį į medicinos įstaigos registratūros pertvaros stiklą bei tą pačią dieną akmeniu išdaužė policijos tarnybinio automobilio, stovėjusio prie  policijos komisariato, stiklą. Įstaigoms buvo padaryta beveik 350 eurų turtinė žala.

Vyriškis teisme aiškino, kad pažįstamam vyrui dūrė peiliu susierzinęs dėl pasakytų įžeidžiančių žodžių, tačiau nukentėjusiojo atsiprašė ir jie esą susitaikė. Akmenį į registratūrą, prieš tai įspėjęs darbuotojas pasilenkti, nes gali jas sužeisti, metė dėl to, kad jo nepriėmė gydytoja, supykęs ant policijos pareigūnų sviedė akmenį į tarnybinį automobilį.

Teismas nusprendė, kad vyro kaltė padarius nusikaltimus visiškai įrodyta liudytojų parodymais, specialistų išvadomis, kita bylos medžiaga.

Kaip pranešė teismas, skiriant bausmę įvertinta  kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė – šilutiškis kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikaltimus vyras padarė būdamas recidyvistas.

Kaltinamasis, anksčiau baustas administracine tvarka ir turintis neišnykusį teistumą už tyčinius nusikaltimus žmogaus gyvybei, nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams, padarė keturis naujus tyčinius nusikaltimus.

Teismo vertinimu, jis tinkamų išvadų nepadarė ir toliau elgėsi  nusikalstamai. Teismas nusprendė, kad šiuo atveju bausmės tikslus bus galima pasiekti kaltinamajam skyrus laisvės atėmimo bausmę, nes ankstesnės bausmės nebuvo veiksmingos.

Teismas taip pat tenkino Valstybinės ligonių kasos ieškinį ir priteisė iš šilutiškio 31 eurą peiliu sužaloto asmens gydymo išlaidoms padengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
stipruolis,kaip jis pakėlė tokius didelius akmenis

...

... portretas
O jo vietoje nebuvo galima nušaut? - nes dabar - už ką jam (mūsų sąskaita) europinės gyvenimo sąlygos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių