Apgavikas vertė užsieniečius mokėti už važiavimą į Jūrų muziejų

Nemaraus literatūros kūrinio apie didįjį kombinatorių Ostapą Benderį, rinkusį pinigus už olos apžiūrėjimą, pasekėjų yra ir Klaipėdoje. Apsivilkęs ryškią liemenę vyras rinko pinigus už važiavimą palei marias iki Lietuvos jūrų muziejaus.


 

Nemaraus literatūros kūrinio apie didįjį kombinatorių Ostapą Benderį, rinkusį pinigus už olos apžiūrėjimą, pasekėjų yra ir Klaipėdoje. Apsivilkęs ryškią liemenę vyras rinko pinigus už važiavimą palei marias iki Lietuvos jūrų muziejaus.

Šeštadienį prieš vidurdienį pažiūrėti delfinų pasirodymo svečiai iš Latvijos pirkdami Jūrų muziejaus kasoje bilietus į renginį pasiguodė, kad ekologinį mokestį paėmęs vyras nedavė jiems jokio čekio.

Kasininkė nustebo ir sukluso, juk jokio mokesčio važiuojant iš senosios perkėlos į muziejų nėra.

Tada latviai papasakojo, kad prieš pasukant į keliuką, vedantį į muziejų buvo sustabdyti ir priversti sumokėti 3 eurų ekologijos mokestį.

Muziejaus darbuotoja sėdo į latvių mašiną ir apsukę ratą suvaidino, kad ketina važiuoti į muziejų.

Ir tikrai, prie mašinos priėjo nereprezentatyvios išvaizdos brandaus amžiaus vyras, vilkintis ryškia liemene ir pradėjo aiškinti, kad privalu mokėti mokestį, jis esąs tai daryti įpareigotas muziejaus administracijos. 

Paklaustas, kodėl neduoda kvito, jis patikino, kad dokumentą apie sumokėtus pinigus išduos svečiams grįžtant iš muziejaus.

Šį pokalbį muziejaus administracijos darbuotoja nufilmavo savo mobiliojo ryšio telefonu. Netrukus apsaugininkai sulaikė šį asmenį ir perdavė policininkams.

1954 metais gimęs klaipėdietis neneigė ėmęs mokestį ir paaiškino, kad tai daryti jam liepęs kažkoks vyras. Įvykio sūkuryje buvę žmonės suprato, kad gudraus verslo plano sumanytojas yra arkliuku poilsiautojus į muziejų vežiojantis vyras.

Panašu, kad apie mokestį šis asmuo meluodavo tik užsieniečiams, mat lietuviai žino, kad už važiavimą iki muziejaus mokėti nereikia. 

Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojai ir anksčiau iš lankytojų yra girdėję kalbų apie tai, kad kažkas bando pinigautis meluodamas apie eismo suvaržymus pakeliui į muziejų. Žmonės yra minėję, kad jiems buvo liepta palikti automobilius prie senosios perkėlos, o į muziejų važiuoti karietomis, traukiamomis arkliukų. Tiesa, niekas iki šiol dėl tokios apgavystės į policiją nesikreipė.

Lietuvos jūrų muziejaus atstovė spaudai Nika Puteikienė pasakojo, kad su vienu važnyčiotoju, kuris įtariamas sukurstęs imti iš užsieniečių neteisėtą mokestį, yra buvę daugiau nemalonių situacijų.

Kartą vėtra nurideno nuo remontuojamo muziejaus pastato prie marių pakuotę polistirolo. Vežimaičiu važinėjantis vyras pasisavino šį radinį, o kai muziejaus darbuotoja pareikalavo jį atiduoti, nes tai esąs remontui reikalingas audros nuneštas daiktas, šis kategoriškai atsisakė. Jis tvirtino radęs pakuotę prie marių ant akmenų, vadinasi, tai yra niekieno daiktas. Tąkart muziejininkė buvo labai atkakli ir daiktą atsiėmė, o tuo pačiu įsiminė į save lenktų nagų savininką.

Neteisėto mokesčio rinkimo atvejis sudomino uostamiesčio 1-ojo policijos komisariato pareigūnus. Susipažinę su medžiaga jie aiškinsis, kam ir kokia žala padaryta ir kokios bausmės nusipelnė kaltininkai.

Panašu, kad didžiausių pretenzijų čia gali pareikšti Lietuvos jūrų muziejaus administracija, nes melagis naudojosi geru šios įstaigos vardu.

„Norime dar kartą labai aiškiai pasakyti, kad važiavimas keliu į muziejų nėra apmokestintas, nemokamai galima laikyti automobilius ir aikštelėje šalia muziejaus“, - paaiškino N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
O - čia ir yra šlykščiausia, kad teršia Lietuvos vardą, tuo pačiu ir prestižinį muziejaus vardą.

Šiaip

Šiaip portretas
O čia ne tas pats kuris dar ir pinigus už parkingą rinko?

gerai

gerai portretas
Apsukrus vyrukas , tikras verslininkas ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių