Asociali šeima pasipriešino policijai ir vaikų teisių atstovams

Vaikais nesirūpinančioje šeimoje apsilankę vaikų teisių saugotojai baimindamiesi išpuolių pasiėmė draugėn pareigūną, kuris šio vizito metu nukentėjo labiausiai.

Uostamiestyje yra keli šimtai rizikos grupei priskiriamų šeimų, op jose augantys vaikai nuolat stebimi Vaikų teisių apsaugos darbuotojų.

Viena tokių porų, auginanti du mažylius, gyvena Sulupės gatvėje. Pareigūnai ne kartą buvo susidūrę su sugyventiniais, būta įtarimų, kad jie vartoja narkotikus, o pastaruoju metu gauta žinių, kad tėvai nesirūpina dviem savo atžalomis.

35-erių vyras ir jo kur kas jaunesnė sugyventinė augina šiemet ir 2013 metais gimusius vaikučius.

Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai antradienį nusprendė paimti iš poros vaikus ir apgyvendinti juos tinkamesnėje jiems aplinkoje – valdiškuose namuose.

Kaip tai paprastai daroma, tarnybos darbuotojos pas sugyventinius nuėjo lydimos apylinkės inspektoriaus. Moterys žinojo, kad geruoju šį veiksmą atlikti bus sunku.

Buvo iš anksto sutarta, kad vaikų teisių saugotojos bendraus su vaikų motina, paaiškins, kas laukia mažylių ir kokių veiksmų ji turi imtis, kad atžalos grįžtų namo.

Tuo metu su neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžusiu mažylių tėvu kambaryje bendravo apylinkės inspektorius, jis turėjo užtikrinti moterų ir vaikų saugumą.

Motina geruoju perdavė vaikų teisių saugotojoms savo vaikus. Vyresnįjį mažylį jos vedėsi už rankos.

Pamatęs išnešamus savo vaikus jų tėvas puolė prie moterų. Policininkas jam pastojo kelią ir gavo kumščiu į veidą.

Pareigūnas nepasimetė, suraitė nedidelio ūgio vyrą ir užsegė jam antrankius.

Vaikai vis tik buvo išvežti iš nesaugių jiems namų. O jų tėvas – į areštinę. Vyras incidento metu buvo blaivus.

Jo laukia baudžiamoji atsakomybė.

Tą pačią dieną apylinkės inspektoriui teko pabuvoti pas medikus, veidas sumuštoje vietoje patino, bet sunkesnių pasekmių šis incidentas policininko sveikatai, panašu, neturės.

Pareigūnas turi nedarbingumo lapelį iki pirmadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių