Atskleistas ginkluotas juvelyrikos parduotuvės apiplėšimas (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Juvelyrinių dirbinių parduotuvės Plungėje apiplėšimu įtariamas latvis visus pagrobtus pinigus – dešimtis tūkstančių eurų – išleido lošimo salone, antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija. Jos pareigūnai išaiškino galimą šio nusikaltimo vykdytoją.

2014 metų spalį, ryte į parduotuvę užėjęs ir pirkėju apsimetęs vyras nukreipė pardavėjo dėmesį, išsitraukė ginklą ir įrėmęs jį pardavėjai į nugarą pareikalavo sudėti į paruoštus polietileno maišus vitrinose buvusius aukso dirbinius.

Kepure su snapeliu ir akiniais veidą dengusio užpuoliko grobiu tapo didelis kiekis grandinėlių, apyrankių bei kitų dirbinių. Jų vertė – daugiau nei 70 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnams nepavyko sulaikyti nusikaltėlio „karštais pėdsakais“, tačiau įvykio vietoje surinko nusikaltimo pėdsakus.

Tiriant nusikaltimą gauta duomenų, kad 2014 metų pavasarį ir rudenį Latvijoje buvo įvykdyti panašūs juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimai. Vieno iš jų metu buvo pagrobta prekių už 28 tūkst. eurų, o bandant apiplėšti kitą parduotuvę ginkluotas užpuolikas paėmė įkaitą.

Tik po kelių metų tyrimo buvo nustatytas, įtariama, parduotuvę Plungėje apiplėšęs asmuo.

Įvykio vietoje įtariamojo palikti pėdsakai sutapo su nuo 2017 metų Suomijoje gyvenusio latvio individualiaisiais požymiais.

Didelės vertės turto pagrobimu panaudojant šaunamąjį ginklą įtariamam vyrui buvo išduotas Europos arešto orderis, po 3 dienų jis buvo sulaikytas Suomijoje bei rugsėjį perduotas Lietuvai.

Sulaikytasis paaiškino, kad visus pinigus, gautus pardavus pagrobtą juvelyriką, jis išleido lošimo namuose. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Teisėsaugininkai tikrina versiją dėl asmens prisidėjimo prie kitų Lietuvoje ir užsienyje įvykdytų ir iki šiol neatskleistų nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už didelės vertės turto pagrobimą panaudojant šaunamąjį ginklą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaunu salis pas mus

klaunu salis pas mus  portretas
nuo 2 iki 10 metu ,argi tai bausme, tai kodel gi neiti plesti ,priplese uz 100 tukstanciu , o pasedes kokiu 7 metelius ir paleis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių