Audra uostamiestį aplenkė

Vakarų Lietuvoje praūžusi audra didelės žalos Klaipėdoje nepridarė. Miesto istorinėje dalyje esančio daugiabučio namo kieme vėjas nulaužė medžio šaką. Nuostolių patyrė ir uogų pardavėja.

Ketvirtadienio vakarą kilusi audra daugiausia nuostolių pridarė Plungėje, Plateliuose. Ten virto medžiai, buvo suniokoti gyvenamieji ir ūkiniai pastatai.

Dėl vėjo padarinių sutriko elektros energijos tiekimas daliai vartotojų. Gedimus stengtasi pašalinti kuo skubiau.

Iš viso ugniagesiai Klaipėdos apskrityje ketvirtadienį skubėjo 10 kartų šalinti vėjo padarinių.

Medžiai buvo pavojingai pasvirę ar nuvirtę ant pėsčiųjų takų, važiuojamosios dalies. Žmonėms grasino atplyšusios skardos, kitos statinių konstrukcijos.

Klaipėdoje tokių atvejų nebuvo. Po audros, penktadienio rytą, uostamiesčio savivaldybė sulaukė tik J.Karoso gatvės 11 namo gyventojų pranešimo apie kieme augantį pavojingą medį.

Vėjas nulaužė jo šaką. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad bus sprendžiama dėl medžio, kuris auga tarp daugiabučio namo ir vaikų poliklinikos, pašalinimo.

„Audrų metu nulūžta vis nulūžta po vieną jo šaką. Gyventojai pasakojo, kad anksčiau praūžusios vėtros metu šaka buvo užkritusi ant automobilio. Spręsime dėl šio medžio pašalinimo“, – tvirtino vadovas.

Penktadienio rytą savivaldybės darbuotojos pačios vyko įvertinti, kokių dar nuostolių pridarė vėjas. Rastas dar vienas nulaužtas medis Naikupės gatvėje, privačioje teritorijoje.

Pakankamai lengvai praslydome šį kartą.

„Audros pas mus nebuvo. Aplenkė. Pakankamai lengvai praslydome šį kartą“, – teigė direktorius.

Labiau nepasisekė uogų pardavėjai, dirbančiai Liepojos gatvėje, ties Dragūnų gyvenamuoju kvartalu. Vėjo gūsis išvartė visas dėžes su gėrybėmis, nunešė skėtį.

Uostamiesčio gyventojai sulaukė ir taip ilgai laukto lietaus, tačiau šis nebuvo labai gausus ir nesudrėkino, kiek reikia, stipriai išdžiūvusios žemės.

Lijo ir ketvirtadienio vakarą, ir ankstų penktadienio rytą. Jau anksčiau specialistai tvirtino, kad, norint, jog žemė būtų gerai sudrėkinta, reikėtų, jog lytų be sustojimo tris paras. Svarbu ir tai, kad lietus būtų ramus. Priešingu atveju šis nespės susigerti į išdžiūvusią žemę, o tiesiog nubėgs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
jeigu aplenkė,tai kam nuotrauka su išlaužytais medžiais?

Vaje vaje

Vaje vaje portretas
Lietus taip pat aplenkė Klaipėdą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių