Per autobuso avariją Klaipėdos rajone sužeisti šeši keleiviai

  • Teksto dydis:

Per autobuso avariją šeštadienio paryčiais Klaipėdos rajone sunkiau buvo sužeisti trys keleiviai – vienas gydomas reanimacijoje. Dar trys žmonės po medikų suteiktos pagalbos buvo išleisti gydytis į namus.

Kaip skelbta, per avariją kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda ties 287 kilometru apvirtus autobusi „Setra“, žuvo keleivių pervežimo įmonės „Toks“ antrasis vairuotojas. Dar šeši keleiviai buvo išvežti į ligoninę.

Klaipėdos apskrities policija skelbia, kad medikų pagalbos prireikė trims žmonėms.

Autobusu važiavusiai 33 metų Baltarusijos pilietei diagnozuota politrauma, ji gydoma Reanimacijos skyriuje. 24 metų vaikinui diagnozuotas kairiojo žastikaulio lūžimas, jis gydomas Traumatologiniame skyriuje.

20-metė Palangos gyventoja į medikus kreipėsi pati, jai diagnozuotas stipinkaulio lūžimas.

Pasak Policijos departamento, dvi 20-metės merginos ir 22 metų jaunuolis, suteikus medikų pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai.

Apie 4.12 val. vairuotojas autobuso nesuvaldė dėl slidžios kelio dangos. Autobusas kliudė automobilį „Volvo“, kuris stovėjo šalikelėje, atsitrenkęs į atitvarą. Pastarojo vairuotoja laukė atvykstant policijos pareigūnų.

Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi, žuvo vyras.

Bendrovės „Toks“ vadovas Arūnas Indrašius BNS yra sakęs, kad 53 metų vyras avarijos metu prie vairo nesėdėjo, jis vyko kaip antrasis vairuotojas. Autobusą su keleiviais vairavo kitas vairuotojas. Įprasta, kad autobusais, kurių maršrutai ilgos trukmės, pakaitomis vairuoja du vairuotojai.

Antrasis vairuotojas sėdėjo keleivio sėdynėje, už vairuojančio vairuotojo. Manoma, kad žuvusysis nebuvo prisisegęs saugos diržo – jis iškrito pro langą virstant autobusui.

Pasak A.Indrašiaus, vairuotojas stengėsi apvažiuoti prieš tai įvykusios avarijos, kur susidūrė lengvieji automobiliai, vietą ir autobusas apvirto. Vyras įmonėje dirbo nuo 2012 metų, pasak A.Indrašiaus, žuvusysis visą savo gyvenimą dirbo autobuso vairuotoju.

„Kelyje buvo grynas ledas, autobusas nuslydo nuo kelio“, – BNS sakė įmonės vadovas.

Penktadienį apie 23 val. 49 vietų autobusas išvyko iš Vilniaus autobusų stoties ir turėjo atvykti į Palangą. Tai reguliarus reisas.

Avarijos metu autobuse buvo aštuoni keleiviai.

„Toks“ vadovas teigė, kad avariją patyręs autobusas sausio 18 diena praėjo techninę apžiūrą, jis buvo techniškai tvarkingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kas turi sekti keliu bukle ir laiku pabarstyti?

Ir kas turi sekti keliu bukle ir laiku pabarstyti?  portretas
aisku,geriau saldziai miegoti.Kaltu nera!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių