Automobilyje jauni vyrai vežiojosi kovinę granatą?

Klaipėdoje sustabdę lengvąjį automobilį su trimis jaunais vyrais policininkai nustėro – mašinos salone jaunuoliai vežiojosi itin didelės žudančiosios galios rusišką kovinę granatą. Šis daugiau nei pusę kilogramo sveriantis sprogmuo skirtas naudoti mūšio lauke. Visi trys asmenys atsidūrė už grotų.

Oficialiai pranešama, kad pirmadienį, 18.50 val., Sausio 15-osios gatvėje esančioje degalinėje pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A6“ ir rado jo salone kovinę granatą.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, degalinėje buvo įvestas planas „Skydas“.

„Aro“ išminuotojai paėmė sprogmenį, kuris veikiausiai yra kovinė granata „F-1“ su sprogdikliu. Ar tai yra tikrai taip, dar turės patvirtinti kriminalistikos ekspertai. Paprastai tokia granata vadinama „limonke“ arba citrina.

200 – tiek metrų driekiasi „F-1“ granatos žudantis spindulys.

Šaltiniuose teigiama, kad „F-1“ yra rankinė granata, skirta naudoti gynybinėje kovoje. Šie sprogmenys, kuriais ginkluojama Rusijos kariuomenė, pasižymi itin plačia ir tolima skeveldrų sklaida. Sprogus šiai 600 gramų sveriančiai granatai, skeveldrų naikinamasis spindulys siekia 200 metrų. Tokią žudančiąją galią sprogmeniui suteikia jo viduje detonuojantis trotilas.

Sunku net įsivaizduoti, kokios būtų pasekmės, jei ši granata sprogtų automobilyje arba būtų mesta viešoje vietoje.

Policininkai iš karto sulaikė automobilį vairavusį 29-erių vyrą ir kartu važiavusius 25-erių ir 22 metų vaikinus. Dienraščio žiniomis, visi jie yra mūsų šalies piliečiai.

Pasirodo, pareigūnai šį automobilį apžiūrėjo neatsitiktinai. Tą vakarą, vos prieš 10 minučių, jie buvo gavę pranešimą apie muštynes prie vieno Debreceno gatvės daugiabučio.

Policijai apie tai pranešė įvykį matę žmonės. Jie pranešė ir apie tai, kokiu automobiliu trys muštynių dalyviai išvažiavo.

Sumuštu 53 metų vyru pasirūpino medikai.

Ikiteisminis tyrimas dėl šio smurto proveržio dar nepradėtas, renkama medžiaga, tikslinamos įvykio aplinkybės.

Miesto policijos komisariato vadovė Rasa Bekėžienė vakar tikino, kad kol kas nesama duomenų ar įtarimų, kad jauni vyrai būtų norėję įvykdyti kokią nors diversiją.

Iš kur įtariamieji gavo granatą ir kam ji jiems buvo reikalinga, dar bus aiškinamasi.

Prisimenantys 90-uosius buvę policininkai teigė, kad tada ginklų ar sprogmenų buvo nesunku gauti iš buvusių sovietinių kariškių, bet kokios amunicijos parūpindavo ir į Rusiją važinėję vertelgos.

Iš kur šiuo metu jauni vyrai galėjo gauti kovinę granatą, kol kas galima tik spėlioti.

R. Bekėžienė patikino, kad visi trys vyrai sulaikyti ir dėl konflikto Debreceno gatvėje, ir dėl įtarimų įgijus ir neteisėtai gabenus sprogmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba ir piliečiams ir policija, Labai jau savalaikis tosk suėmimas.i
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių