Autostradoje ryte 7 avarijose susidūrė 12 automobilių

Vos prašvitus, greitkelyje Klaipėda – Kaunas, ties krovinių pervežimo įmonės „Vlantana“ teritorija susidarė automobilių spūstys dėl chaotiškų visos eilės avarijų. Pirmajame eismo įvykyje, dėl kurio vėliau sekė visos kitos vadinamosios „metalinės“ avarijos, susidūrė trys automobiliai.

Pirmasis smūgis į nežinia ko pirmojoje eismo juostoje sustojusį automobilį įvyko 7 val. 40 min. Į šios mašinos galą vožėsi vienas automobilis, o paskui jį dar ir kitas. Pasak policijos, šių suknežintų automobilių trijulę teko įforminti kaip tris atskirus eismo įvykius.

„Susidarius automobilių spūsčiai, 100 metrų atstumu iki pirmojo eismo įvykių židinio, po kelių minučių įvyksta dar vienas eismo įvykis. Tai reiškia, kad kažkas nespėjo sustabdyti savo automobilio ir atsitrenkė į jau sustojusią mašiną. Registruojamas ketvirtas eismo įvykis. 100 metrų nuo šios antros automobilių spūsties ir vėl įvyksta analogiška situacija“, – trečiadienio ryto avarijas skaičiavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Trečiajame eismo įvykių židinyje įvykiai vystėsi lygiai taip pat, kaip ir pirmosiose avarijose.

„Visos šios paskutinės spūsties uodegoje, prieš viaduką, vienas automobilis atsitrenkia į kitą jau stovintį, o į paskutinįjį – dar vienas. Šiame eismo įvykyje dalyvavo trys mašinos. Viename šių automobilių susižalojo keleivis, nes po smūgio suveikė oro pagalvė. Šį paskutinį eismo įvykį registruojame kaip įskaitinį, nes buvo sužalotas žmogus“, – aiškino M.Džermeika.

Septynių avarijų virtinė tęsėsi nuo 7 val. 40 min. iki 8 val. 30 min. Ugniagesių pagalbos neprireikė, automobiliuose nebuvo prispaustų žmonių. O štai susižalojusiam keleiviui buvo iškviesta medikų brigada.

„Tikėtina, kad pirmosios avarijos metu buvo šiek tiek slidu, kelio danga buvo šlapia. Šioje vietoje nėra jokių įvažų, tad greičiausiai kitų automobilių vairuotojai nesitikėjo, kad išvys kelio juostoje stovintį automobilį, o vėliau ir kelis susidūrusius. Magistralėje automobilių greičiai yra didesni, todėl kažkas ir nespėjo sustabdyti mašinos“, – kalbėjo M.Džermeika.

Visame šiame chaose tvarkos užtikrinimo netikėtai ėmėsi Danijos kariškiai.

„Danų kariuomenės technika buvo sustojusi įmonės „Vlantana“ teritorijoje. Išvydę chaotišką avarijų virtinę, danų karo policijos pareigūnai ėmėsi reguliuoti eismą. Kariškiai įjungė mėlynos spalvos švyturėlį, kuris perspėjo apie įvykį, išdėstė gaireles, apsaugojo įvykio vietą ir padėjo policijai reguliuoti eismą. Tai yra pavyzdys koks yra užsienio šalies pareigūnų mentalitetas. Pagarba Vakarų pasaulio žmonėms, kurie nežiopso, o imasi iniciatyvos, nors tai jiems lyg ir nepriklausytų“, – pabrėžė M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jusu vardas

jusu vardas portretas
Vaziavau pries 7, tai tie plugai masina skersai pirmos juostos pastate stovejo, su ale ijungtais plafonais, kuriu is sono nesimato, be to masina karo policijos tamsios spalvos ant slapio asfalto, tokiu oru sunkiai iziurima. Tiem idiotam pasiseke , kad kas ju nenunese nuo kelio.

Danijos kariškiai sukėlė avarinę situaciją

Danijos kariškiai sukėlė avarinę situaciją portretas
ko pasekoje kilo avarijos, o paskui jau puolė daryt tvarką, tačiau kai jau buvo vėlu.... Šaunuoliai ? Tik žiniasklaida gali rašyt pievas ir blogus veiksmus paverst gerais.

Facebook paskyroje " Klaipėdos Reidai II "

Facebook paskyroje " Klaipėdos Reidai II  " portretas
Yra video kur kariskiai blokuoja abi juostas ir isvaziuoja technika is Vlantanos ...! Kai furos is ten isvazineja kazkodel nieko blokuoti nereikia...!?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių