Baigtas tyrimas dėl juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija ir prokuratūra baigė tyrimą dėl ginkluoto Plungės juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo. Jo metu buvo pagrobta daugiau nei 70 tūkst. eurų vertės juvelyrinių dirbinių.

Apiplėšimas įvykdytas Plungėje 2014 metų spalį, 9 val. ryto.

Pirkėju apsimetęs ir pardavėjos dėmesį nukreipęs plėšikas išsitraukė ginklą ir įrėmęs jį pardavėjai į nugarą pareikalavo sudėti į paruoštus polietileninius maišus vitrinose buvusius aukso dirbinius.

Kepure su snapeliu ir akiniais veidą dengusio užpuoliko grobiu tapo daug grandinėlių, apyrankių bei kitų dirbinių.

Sulaikyti nusikaltėlio „karštais pėdsakais“ nepavyko, tačiau Plungės rajono policijos komisariatui ir Klaipėdos policijai, atlikus neatidėliotinus tyrimo veiksmus, įvykio vietoje buvo surinkti visi įmanomi nusikaltimo pėdsakai.

Kaip skelbia uostamiesčio policija, teisėsaugininkai atliko didelio masto kompleksinius tyrimo veiksmus, glaudžiai bendradarbiavo su specializuotais kriminalistiniais padaliniais ir užsienio partneriais.

Po kelių tyrimo metų buvo nustatytas, įtariama, parduotuvę Plungėje apiplėšęs asmuo.

Įvykio vietoje užpuoliko palikti pėdsakai sutapo su nuo 2017 metų Suomijoje gyvenusio latvio individualiaisiais požymiais. Didelės vertės turto pagrobimu panaudojant šaunamąjį ginklą įtariamojo atžvilgiu buvo išduotas Europos arešto orderis, po 3 dienų jis buvo sulaikytas

Suomijoje bei rugsėjį perduotas Lietuvai.

 

 

Kaltinamasis parodė, kad visus pinigus, gautus pardavus pagrobtus juvelyrinius dirbinius, jis išleido lošimo namuose. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už didelės vertės turto pagrobimą panaudojant šaunamąjį ginklą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
kas per valstybes paslaptys? kodel snukio nerodo? kazkokio zvejo pagauta lydekaite nevietoje tai per visa ekrana isplatina o cia toki pi ...ra tai dengia???

oho

oho portretas
3 metai laisveje su juvelyriniais dirbiniais kuriuos po truputi pardavinejo skirtinguose lombarduose ir pinigus leido losimo namuose sakyciau gan ilgai issilaike nedirbdamas tik su islostais pinigais...

Anonimas

Anonimas portretas
I akmens skaldykla toki. Tegul atidirba sleivakojis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių