Žmogžudystė Klaipėdoje: žudikas baloje plovė kruvinas rankas

Uostamiestis kurį laiką gyveno šiurpioje įtampoje – po dėvėtų drabužių pardavėjos nužudymo daugybė žmonių įsijungė į dviejų ginkluotų žudikų gaudynes. Paaiškėjo, kad vienas miestietis iš karto po nusikaltimo akis į akį susidūrė su vienu žudikų. Vyras stebėjo, kaip nusikaltėlis, pasidėjęs peilį ant šaligatvio, lietaus baloje plovė kruvinas rankas. Teigiama, kad plėšikų grobis tebuvo vienas doleris.

Bandė filmuoti žudikus

Važiuodamas savo automobiliu klaipėdietis išvydo du bėgančius vyrus.

Vyrui toptelėjo mintis, kad šie veikėjai bus ką nors negera padarę.

Klaipėdietis net pamėgino nufilmuoti nusikaltėlius telefonu, tačiau jie sugebėjo pasprukti.

Žmogus tuo metu dar nežinojo, kad susidūrė su dviem ką tik 40-metę pigių rūbų pardavėją nužudžiusiais narkomanais – 29 metų Aleksejumi Kalininu ir 35-erių Konstantinu Ivančenka.

Vos po kelių akimirkų jau kitas klaipėdietis sekė žudikus.

Vyras taip pat važiavo automobiliu vadinamojo Žvejybos rajono viena gatvelių ir taip pat išvydo bėglius bei pamėgino nufilmuoti sprunkančius nusikaltėlius.

Pribloškė panašumas

Tai, kad be aktyvių klaipėdiečių pagalbos kažin ar policijai būtų pavykę taip operatyviai išaiškinti nusikaltimą, pripažįsta ir patys teisėsaugininkai.

Pagal liudininkų parodymus sudarytas vieno žudikų fotorobotas pribloškė tikslumu. Kompiuterinis atvaizdas buvo identiškas penktadienį sulaikyto 29 metų A.Kalinino išvaizdai.

Tai šį vyriškį, besiplaunantį baloje rankas, ir stebėjo liudininkas.

"Aš tik peilį padaviau"

Klaipėdos miesto apylinkės teisme šeštadienį skiriant kardomąsias priemones, šis nusikaltimo dalyvis prabilo apie šiurpias nužudymo detales.

Anksčiau už vagystes du kartus teistas, ne kartą administracine tvarka baustas A.Kalininas aiškino, esą nebuvo užmačių nužudyti dėvėtų rūbų pardavėją.

A.Kalininas kaltę neigė, o pagrindiniu nusikaltimo vykdytoju ir organizatoriumi įvardijo šešeriais metais vyresnį sėbrą K.Ivančenką.

"Aš nežudžiau. Aš tik peilį padaviau", – teismo salėje žurnalistams kalbėjo A.Kalininas.

Vyras tikino, kad jo vaidmuo šiame nusikaltime – aplinkos stebėtojas. Jis esą turėjo stebėti, kad į parduotuvėlę neužeitų svetimi asmenys, kol jo bendras viduje ieškojo grobio.

Tačiau ar viskas vyko būtent taip, kaip pasakoja nužudymo dalyvis, paaiškės atlikus išsamų tyrimą.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad tokie žudiko liudijimai tėra tik gynyba.

Girdėjo moters klyksmą

Aiškinantis įvykių seką, A.Kalininas tikino, kad jis net nematė paties nužudymo. A.Kalininas padavė peilį bendrui, bet esą ne nužudymo tikslams, o tik apiplėšimui.

Gavęs peilį, K.Ivančenka pradingo parduotuvėlės tarpduryje. Po kurio laiko iš parduotuvės patalpų pasigirdo veriantis moters klyksmas.

Dar po keliolikos sekundžių iš parduotuvės lauk išėjo K.Ivančenka. Jo rankos buvo kruvinos, rankose styrojo peilis, kurį jis grąžino savo sėbrui.

"Man padavė kruviną peilį. Bet aš galvojau, kad ten tik kažkas sužeistas. Aš nežinojau, kad nužudytas žmogus", – lemeno nusikaltėlis.

Į dienraščio klausimą, kam jis čiupo kruviną peilį, A.Kalininas tik gūžtelėjo pečiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Storm Shadow

Storm Shadow portretas
Ruski mir idjot vperiod! Putin s Lanzbergom zaviot! Bilotaitė jich žalejet - deportuoti ne chatiot.

R

R portretas
Bausmiu didinimas apsaugo visuomene.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir abudu buduliai ruskiai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių