Beveik 3 tūkst. kanapių auginęs Šilalės gyventojas atsipirko bauda

  • Teksto dydis:

Šilalės rajono apylinkės teismas kaltu dėl kanapių auginimo pripažino vyrą ir skyrė jam 5649 eurų baudą.

Teismas nustatė, kad šių metų vasarį 34-erių metų Šilalės rajono gyventojas V. P., siekdamas pasigaminti narkotinių medžiagų, specialiai augalams auginti pritaikytame ūkiniame pastate pasėjo kanapių sėklų, vėliau augalus persodino į vazonėlius.

Per kratą V. P. ūkiniame pastate, esančiame Šilalės rajone, pareigūnai iš viso rado 2779 kanapes, pranešė teismas.

Vyras savo kaltės nepripažino. Teismo posėdžio metu jis tvirtino, kad  manė auginantis ne narkotines, o pluoštines kanapes, kurias auginti leidžiama. Dalį kanapių sėklų jis įsigijo Rietavo turguje iš ūkininko, o dalį – iš parduotuvės. V. P. aiškino, jog kanapes naudojo savo reikmėms, t. y. maistui, žvejybai. Vyriškis sakė augalus auginęs kaip agurkus.

Teismas, įvertinęs bylos medžiagą ir liudytojų parodymus, konstatavo, kad V.P. padarė apysunkį nusikaltimą. Specialisto išvadoje teigiama, jog vyro auginti augalai yra narkotinė medžiaga. Jis buvo išsiaiškinęs, kokiomis sąlygomis ir kaip turi būti auginamos tokios kanapės: patalpose be langų, pastačius lempas ir pan. Teismo nustatytos aplinkybės paneigė vyro versiją, kad jis augino pluoštines kanapes.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai,  jog V. P. anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas. Įvertinta ir tai, jog nuteistasis turi tris mažamečius vaikus.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zx

zx portretas
Gerai papirko pareigunus,uz kelis gramus skiriama laisves atemima iki 2 metu taip yra praktikoje,o cia augino pagal visus reikalavimus kaip narkotine medziaga ir nieko gerai uzsidirbo ir nieko nuostabaus pinigai daro savomsekmes imant K Y S I US
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių