Braidymas jūroje vos nekainavo gyvybės

Pastarosiomis savaitėmis siautėjanti jūra gviešiasi aukų. Uostamiestyje vos nenuskendo trys žmonės, tiesiog braidę pakrantėje. Jų gelbėjimo operacijai buvo sutelkta šešių gelbėtojų komanda, į pagalbą atskubėjo ir netoliese pramogavęs banglenčių su aitvarais sporto mėgėjas.

Gelbėtojams padėjo kaituotojas

Nelaimė vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje įvyko užvakar apie 20.20 val. Su draugais pramogavę 26 metų kuršėniškis ir dvi 24 ir 16 metų klaipėdietės nesitikėjo, kad jūra gali būti tokia pavojinga.

Po nelaimės kompanija gelbėtojams pasakojo, kad net nesiruošė maudytis. Jie nuėjo pabraidyti. Kompanija nuo kranto tebuvo nutolusi metrą du.

Merginos šokinėjo per bangas, kai vieną jų pradėjo nešti į gilumą. Vaikinas bandė padėti, tačiau banga čiupo ir jį. Trauka buvo tokia stipri, kad nei merginos, nei stambaus sudėjimo vaikinas nepajėgė savarankiškai grįžti į krantą.

Į pagalbą jiems atskubėjo ne tik šiame paplūdimyje, bet ir Antrosios Melnragės, Girulių pliažuose budėję gelbėtojai. Iš viso gelbėjimo operacijoje dalyvavo šeši žmonės.

Pasak Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Siakki, gelbėtojams vieną merginą pargabenus į krantą, pagalbon atplaukė netoliese pramogavęs kaituotojas. Ant jo lentos į krantą buvo pargabenta kita mergina ir vaikinas.

Galvojo, kad nuskęs

Skendęs vaikinas tvirtino manęs, kad teks atsisveikinti su gyvybe. Kuršėniškis neslėpė iki šio įvykio buvęs įsitikinęs, jog panaši nelaimė gali nutikti kitiems, bet tik ne jam.
A.Siakki pasakojo, kad į krantą pargabentos merginos buvo išsigandusios, ištiktos šoko, prigėrusios vandens. Klaipėdietės išvežtos į ligoninę. Vaikinui medikų pagalbos neprireikė.
Vakarą, kai įvyko nelaimė, jūra buvo audringa. Kabėjo raudona – maudytis draudžianti vėliava. Bangavimas siekė 3,5 balo.

Tai pirmas skendimas ties uostamiesčio paplūdimiais šį sezoną. Pastaruoju metu jūra yra labai audringa, joje nuolat draudžiama maudytis.

„Esant tokiai audringai jūrai, yra pavojinga net arti kranto. Ypač baisu dėl vaikų“, – sakė A.Siakki.

Leidžia įlipti iki pažastų

Gelbėtojai darbo turi ne tik Klaipėdoje. Palangoje šiemet išgelbėti 8 žmonės, Neringoje – 7. Kol kas jūra nepasiglemžė nė vienos gyvybės.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tvirtino, kad, palyginti su ankstesniais metais, skendimų nėra daug. Pernai tokiu metu buvo išgelbėta apie 40 žmonių.
Nors Klaipėdos ir Neringos paplūdimiuose pastarosiomis dienomis buvo draudžiama maudytis, Palangoje – ne.

„Jei būtų draudžiama maudytis, poilsiautojai mane supjaustytų ir suvalgytų. Leidžiame maudytis, bet esame du kartus sustiprinę patruliavimą. Leidžiame į jūrą įbristi iki pažastų. Patruliuojame vandens motociklais ir giliau bristi neleidžiame. Sėdime kaip ant adatų. Tačiau suprantame ir poilsiautojus. Atvažiavę iš kitų miestų jie nori išsimaudyti“, – pabrėžė J.Pirožnikas.


Šiame straipsnyje: skendimasskendojūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Voras

Voras portretas
Bet tas vaikinas svere 130 kg cia tai geras!

As

As portretas
Aciu gelbetojam uz ju drasa!

A smile in the morning.

A smile in the morning. portretas
The solemn desire is a beautiful sadness that often returns when a fine thought appears. Francesco Sinibaldi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių