Brakonieriai internete džiaugiasi nelegaliais laimikiais

Posakis „kvailumui nėra ribų“ puikiai iliustruoja brakonierių norą pasigirti. Socialiniuose tinkluose vis dažniau galima rasti įvairių žvejų grupių, kuriose meškeriotojai publikuoja nuotraukas su pagautais laimikiais. Tačiau ne visiems jų užtenka valios paleisti draudžiamas gaudyti žuvis. Maža to, kai kurie žvejai nufotografuoja nelegalius laimikius ir paviešina juos internete.

Neseniai socialiniame tinkle "Facebook" kilo pasipiktinimų banga dėl to, kad žvejys pasiskelbė leistinu laikotarpiu sugavęs penkis, akivaizdžiai neleistino dydžio, marguosius upėtakius.

Pastaruosius draudžiama gaudyti nuo spalio 1 iki gruodžio 31 d. Leistinas žuvų dydis, kurias galima imti, – nuo 30 cm ir tik tris vienetus. Brakonierius įkėlė nuotrauką, kurioje penki upėtakiai jau buvo ruošiami valgyti.

Aplinkos apsaugos viceministras Linas Jonauskas, aktyviai kovojantis su brakonieriavimu, teigė, kad dėl šio pažeidėjo jau vykdomas tyrimas.

„Asmens padariusio šį nusižengimą, jei paaiškės, jog jis padarytas ne draustinio teritorijoje, laukia 790 eurų žalos atlyginimas gamtai ir beveik 300 eurų baudos. Žinoma, jei asmuo skaito šį komentarą, prašau jo paties neapsunkinti tyrimo, nelaukti mūsų inspektoriaus namie ar darbe ir prisistatyti į Vilniaus gyvosios gamtos inspekciją", – ragino L. Jonauskas.

Kitas žvejų bendruomenę įsiutinęs atvejis užfiksuotas internete, kai žvejys „pasigyrė“ sugavęs du šamukus. Draudžiamo laiko šamų žvejybai nėra, tačiau galima imti tik ne mažesnį nei 75 cm ilgio vieną šamą.

Už šias žuvis žvejui gresia dideli nemalonumai.

„Atvejis su galimai nelegalaus leistino dydžio šamais perduotas Tauragės gyvosios gamtos inspektoriams. Jei artimiausiu laiku nuotrauką paskelbęs vyras pats neapsilankys Tauragės aplinkos apsaugos agentūroje, inspektoriai patys aplankys žvejį. Žala už vieną nelegalaus dydžio šamą siekia 315 eurų. Prie jos dar sumuosis nuobauda už administracinį nusižengimą, tad bendra suma gali siekti net 930 eurų", – teigė viceministras.

Aplinkos apsaugos viceministras prisiminė atvejį, kai praėjusios vasaros pabaigoje vienas „drąsuolis“ feisbuke paskelbė savo nuotrauką, kurioje buvo užfiksuotas su nardymo įranga, povandeniniu šautuvu ir nelegaliai povandeninės medžioklės metu nušautu šlakiu.

"Mūsų tyrimas užtruko keletą savaičių, o asmens darbovietėje apsilankęs aplinkos apsaugos inspektorius gerokai nustebino brakonierių. Prispirtas neginčijamų įrodymų vyras ne tik prisipažino neteisėtu būdu, neteisėtoje vietoje nušovęs neršti plaukiantį šlakį, bet ir sumokėjo įspūdingą baudą. Žala gamtai už neteisėtai sugautą šlakį siekė 630 eurų, tačiau, kadangi veiksmas vyko ichtiologiniame draustinyje, žala trigubinosi, tad su bauda ji siekė beveik 2 tūkst. eurų", – sulaikytą brakonierių prisiminė L. Jonauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rakum

Rakum portretas
Teisės akto nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Nereikia čia lia lia lia nežinojau, nežinojau.

to ot laikai

to ot laikai portretas
Prie ko čia brakonieriai? Iš paprastų žmonių yra įstatymo tvarka padaromi brakonieriai. Aš tų žvejybos taisyklių nežinau. Žvejoju per metus gal tris keturis kartus su žvejo bilietu. Daugiau mėsą kepu nei žvejoju. Gal dvi tris žuvis per metus pagaunu ir vietoje iškepu. Tai jeigu ten kokiai žuviai poros centimetrų iki ūgio trūks, tai aš jau čia brakonierius ane? Kur rasti žvejybos taisykles? KET galima nusipirkti ar paskaityti bet kur, nors už KET pažeidimus baudos daug kuklesnės, o individuali atsakomybė daug rimtesnė. Čia duoda tūkstantines baudas, o taisyklių vienoje vietoje susitemintų nepadaro. Gėda man dėl tokio valdininkų darbo.

ot laikai

ot laikai portretas
Atėjo brakonierių atpildo laikai, o anuomet droždavo, kabliaudavo, tinklaudavo visi kas netingėjo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių