Brakonierių netektys – bus konfiskuotas jau penktas automobilis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai rugpjūčio 27-osios naktį Jedžiotų kaime (Skuodo r.) pagal Skuodo r. policijos komisariato pranešimą sulaikė vieną iš Skuodo r. medžiotojų būrelių narių. Patruliuojantys policininkai jo automobilio bagažinėje aptiko sumedžiotą stirniną, kuris nebuvo pažymėtas privaloma specialios paskirties plomba.

Paaiškėjo, kad tą naktį medžiotojų būrelis buvo surengęs medžioklę, bet aplinkosaugininkų sulaikytas jo narys toje medžioklėje nedalyvavo. Jis neturėjo nei galiojančio medžioklės lapo, nei leidimo laikyti ginklą. Pažeidėjo automobilyje, be neteisėtai sumedžioto stirnino, rastas medžioklinis kombinuotas šautuvas su optiniu taikikliu ir prožektoriumi.

Už nušautą stirniną gamtos ištekliams padarytai žalai atlyginti skuodiškis turės sumokėti apie 5,5 tūkst. Lt. Taip pat jam gresia nuo 3 tūkst. Lt iki 6 tūkst. Lt administracinė bauda su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų.

Teismo sprendimu turėtų būti konfiskuotas ne tik pažeidėjo šautuvas, bet ir automobilis, kuris šiuo metu yra sulaikytas. Neseniai Seimo priimtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos numato, kad pažeidėjų automobiliai konfiskuojami visais atvejais – ir tada, kai jais gabenamas neteisėtai sumedžiotas gyvūnas.

Per tuos kelis mėnesius, kai jau galioja šios pataisos, tai jau penktasis neteisėtai medžioklei panaudotas automobilis, kuris turėtų būti konfiskuotas teismo sprendimu. Ligi šiol keturi buvo sulaikyti Varėnos, Kaišiadorių, Šiaulių ir Švenčionių rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių