Brutaliai skolą susigrąžinti bandęs klaipėdietis stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl savanaudiškų paskatų kaltinamas 61 metų uostamiesčio gyventojas.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai 2015 metais Klaipėdos rajone esančiame golfo aikštyne buvo užpultas ir sunkiai sužalotas ten tuo metu golfą žaidęs verslininkas. Kartu su juo atsitiktinai buvęs verslininko pažįstamas buvo apiplėštas.

Turimais duomenimis, abu vyrus užpuolė du nepažįstami asmenys, kurie grasino šaunamuoju ginklu. Minėtam verslininkui užpuolimo metu trenkus beisbolo lazda buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, o iš kartu su juo buvusio vyro buvo pagrobtas mobilusis telefonas. Abu užpuolikai iš įvykio vietos pasišalino. Dėl šio incidento buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir plėšimo.

2018 metais, vykdant neviešo pobūdžio veiksmus kitame teisėsaugos pareigūnų atliekamame ikiteisminiame tyrime, buvo gauta reikšmingos informacijos apie asmenį, galimai susijusį su 2015 metais įvykdytu užpuolimu, todėl jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip skelbiama, šio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad verslininko užpuolimą inicijavo 61-erių metų šiuo metu niekur nedirbantis Klaipėdos gyventojas. Manoma, kad tokiu būdu klaipėdietis, pasinaudodamas minėtu verslininku, siekė susigrąžinti skolą iš kito verslininko.

Turimais duomenis, kaltinamasis susitarė su vienu iš jau minėtų užpuolikų – Rusijos piliečiu – jog jis sužalodamas įbaugintų verslininką, o šis, turėdamas tam tikrų turtinių santykių su kaltinamojo skolininku, paspartintų pinigų grąžinimą. Šiai nusikalstamai veikai įvykdyti užsienio valstybės pilietis susitarė su dar vienu asmeniu – Lietuvos piliečiu.

Klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš savanaudiškų paskatų veikiant organizuotoje grupėje. Už šią nusikalstamą veiką asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvylikos metų.

Du užpuolimą įvykdę asmenys nuo teisėsaugos pareigūnų slapstosi. Jiems paskelbta paieška.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Kad teismų šiandieninėje Lietuvoje nėra, gal vadinkim viską tikraisiais vardais, tai korupcinis susivienijimas, kuris sprendžia bylas pagal užsakovų norus, įtaką, finansinį svorį ir t.t. Eiliniam žmogeliui laimėti rimtesnę bylą Lietuvos teismuose tiesiog neįmanoma.

Laužtuvas

Laužtuvas portretas
O ką daryti, jei teismai gina ne skolintoją, o aferistą skolininką?

Hm

Hm portretas
O tai skolą gražino?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių