Bus teisiami pažįstamą prie medžio pririšę ir apiplėšę palangiškiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą dėl pernai vasarą Palangoje įvykdytų rezonansinių nusikaltimų: trys palangiškiai įtariami susibūrę į organizuotą grupę ir planavę apiplėšti ir prievartauti turtą iš pažįstamo, sugrįžusio iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą.

Kaip pranešė Klaipėdos policija, pernai liepos mėnesio pabaigoje nukentėjusiajam buvo pasiūlyta važiuoti į Šventąją neva aptarti verslo reikalų, tačiau sustojus miške jis buvo sumuštas ir pririštas prie medžio. Užpuolikai reikalavo sumokėti 10 tūkst. eurų, pagrobė raktus nuo buto, pinigus bei alkoholinių gėrimų. Padaryta daugiau nei 10 tūkst. eurų turtinė žala.

Tyrėjai nustatė, kad nusikaltimus, įtariama, organizavo ir juose dalyvavo gerai jiems žinomas, su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo. Įtarimai dėl kūno sužalojimo, neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo bei kitų nusikaltimų tąkart buvo pareikšti penkiems asmenims.

Du įtariami Palangoje įvykdytų nusikaltimų bendrininkai išvyko iš Lietuvos, o organizatorius slapstėsi Kretingos rajone esančioje sodyboje.

 

Tuo metu nusikaltimų organizatorius jau buvo išvykęs į Vilnių, kur buvo sulaikytas bendradarbiaujant su sostinės pareigūnais. Sulaikymo metu įtariamasis turėjo dalį pagrobtų daiktų ir psichotropinių vaistų.

Pernai rugpjūtį nukentėjusiuoju baudžiamajame procese pripažintas asmuo buvo sumuštas viename Palangos restorane. Buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl poveikio nukentėjusiajam. Du į atskiras bylas išskirti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais ir nukentėjusiojo sumušimo užbaigti supaprastinto proceso tvarka.

Vienas besislapstęs įtariamasis sulaikytas Jungtinėje Karalystėje pagal išduotą Europos arešto orderį ir šių metų vasarį pargabentas į Lietuvą, kitas iki šiol ieškomas.

Du kaltinamieji dėl organizuotoje grupėje įvykdytos didelės vertės turto vagystės, plėšimo bei turto prievartavimo suimti. Už šiuos nusikaltimus jiems gali būti skirta laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eu2

Eu2 portretas
Eu ..100% gali but 15 kartu jau teistas ..bet su kaseku tu daug pavojingesnis ir bedu darantus zmogus

:D

:D portretas
Pz banditai kokie ojeje... teslagalviai cia, neismasto kaip saibu pasidaryt tai atimineja. Stpdv telefonus pries tai is moksleiviu atiminedavo... loxeliai

Antanas

Antanas portretas
O jetau kokie banditai sumuse suriso ir ateme is emigranto gryzusio is Londes gerimus ir pinigus,o tas su tatairuotas turbut ju vadas;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių