Buvusio teisėjo byla dėl smurto – nevieša

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas nusprendė uždaruose posėdžiuose nagrinėti buvusio Kretingos teisėjo Petro Kontrimo bylą dėl smurto artimoje aplinkoje.

Buvęs teisėjas kaltinamas pernai lapkritį neblaivus tyčia smurtavęs prieš savo sutuoktinę ir sukėlęs jai fizinį skausmą.

Kaip pranešė teismas, byla bus nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose. To prašė tiek kaltinamasis, tiek nukentėjusioji, tiek jų gynėjai.

Kaltinamojo advokatas Algimantas Kliunka tokį prašymą motyvavo tuo, kad jo ginamojo kaltė dar nėra įrodyta, todėl atskleistos jo privataus gyvenimo detalės gali padaryti didelės žalos tiek kaltinamajam, tiek jo sutuoktinei. 

Prašymui dėl neviešų posėdžių pritarė ir prokurorė.

Ketvirtadienį teismas numatė apklausti tris iš keturių bylos liudytojų.

Bylos duomenimis, pernai lapkričio pabaigoje į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi moteris iš Kretingos rajono į pagalbą kvietėsi policijos pareigūnus, teigdama, kad vyras ją sumušė. Apklausta moteris pareigūnams detaliai papasakojo, kur ir kaip vyras sukėlė jai fizinį skausmą, dėl ko kilo konfliktas.

Tačiau praėjus savaitei, papildomos apklausos metu, moteris pirminių savo parodymų išsigynė, teigdama, kad fizinio skausmo ji nepatyrė, kad konfliktas buvo tik žodinis, o policijos pareigūnus ji kvietė tik todėl, kad konfliktas liautųsi. Moteris prašė ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Vis dėlto, prokuratūros teigimu, surinktų duomenų visuma leidžia manyti, kad konfliktas buvo ne vien tik žodinis, tačiau buvo naudojamas ir fizinis smurtas, todėl P.Kontrimui buvo pareikšti kaltinimai.

Buvusiam teisėjui kaltinimai byloje pareikšti dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tai kaltinamajam gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Įtariama, kad tuometinis teisėjas prieš žmoną smurtavo būdamas girtas. Jam nustatytas sunkus – 2,68 promilės – girtumas. Be to, jis iš pradžių bandė dėl smurto apkaltinti savo sutuoktinę.

58 metų P.Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirbo nuo 1994 metų.

P.Kontrimą prezidentė iš pareigų atleido sausio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Šį trečiadienį apie pietus policijos a/m trenkėsi į kitą a/m sustojusį praleisti pėsčiuosius Šilutės pl. prie a/m serviso. Mašina šauniai apdaužyta. Kodėl tylima?

bambukai

bambukai portretas
eikt jūs viešieji apkaltos siekėjai....Tik rodot savo kvailumą ir tiek....Paaiškinu - apkalta - procesas, kurio tikslas nušalinti nuo pareigų. Klausimas - kokia dar apkalta, jei jis ir taip atleistas iš teisėjų? Beje, apkaltos procedūra taikoma tik aukščiausiems valstybės pareigūnams (kaip politinės atsakomybės forma). Dėl neviešumo - prieš įstatymą visi lygūs, todėl jei Jurgis gali reikalauti neviešo proceso ginčuose su savo boba, tai gali ir Petras.

...

... portretas
Be bylos tokiems BŪTINA ir apkalta - jie juk Konstitucinę priesaiką sulaužė!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių