Chuliganizmo atvejį tyrė ypatingasis Klaipėdos policijos skyrius

Uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai ėmėsi jiems nebūdingo darbo – tirti viešosios tvarkos pažeidimo atvejį. Galima spėti, kad menko reikalo tyrimas šiems pareigūnams buvo pavestas todėl, kad įtariamasis yra susitepęs kur kas rimtesniais nusikaltimais.

Barmeną mušė dėl 15 litų

Netrukus į teismą nukeliaus baudžiamoji byla, kurioje 38 metų Virgilijus Valius bus teisiamas už tai, kad šiemet liepos mėnesį vienoje senamiesčio kavinėje būdamas labai girtas sumušė barmeną. Visa tai matė kiti baro lankytojai.

Tąkart konfliktas kilo todėl, kad V.Valius atsisakė sumokėti 15 litų už išgertus alkoholinius gėrimus.

Bėgdamas nuo apsaugos darbuotojų, šis vyras nugriuvo ir susižalojo veidą. Sulaikytajam tąkart buvo nustatytas sunkus girtumas.

V.Valius po įvykio porą naktų praleido areštinėje, vėliau jam buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Bute – moters lavonas

Visa tai yra visiški niekai, palyginti su šiam vyrui gresiančiais kaltinimais įvykdžius labai sunkų nusikaltimą.
2008 m. liepos mėnesį viename uostamiesčio bute buvo rastas mirtinai sumuštos 1975 m. gimusios medikės kūnas.

Vėliau nustatyta, kad tądien pas ją lankėsi draugas, o kai jis išėjo, į moters duris pasibeldė su nusikalstamomis gaujomis sietas Edmundas Montvydas ir V.Valius.

Pastarasis buvo artimas moters bičiulis. Lemtingą vakarą jai paskambinęs V.Valius kalbėjo su kitu savo draugės bičiuliu.

Telefonu vyrai susikivirčijo ir susitarė gyvai išsiaiškinti santykius, tačiau atvažiavęs pas draugę V.Valius kito vyro neberado. Kartu atvažiavo ir E.Montvydas.

Po šio vizito medikė rasta negyva, buvo akivaizdu, kad ji nužudyta itin ilgai ir žiauriai ją kankinant.

Kaltę prisiėmė draugas

Kaltę dėl žmogžudystės prisiėmė E.Montvydas, jis buvo teisiamas už žmogžudystę, o V.Valius tik – už vagystę bei nusikaltimo slėpimą.

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo bylą. Pernai gruodį jau tikėtasi nuosprendžio. Tačiau teisėjų kolegija paskelbė nutartį, kuria bylą grąžino prokurorams.
Jie turėjo dar kartą sudėlioti faktus ir surašyti kitą kaltinamąjį aktą.

Teisėjai buvo įsitikinę, kad nelogiška kaltinti nužudymu anksčiau aukos nepažinojusį E.Montvydą, o įširdusį ant savo draugės bei su ja telefonu karštai susibarusį V.Valių palikti nuošalyje nuo šio kaltinimo.

Teismas nustatė skirtingas nei nurodyta kaltinime aplinkybes. Maždaug po mėnesio prokurorai turėtų bylą grąžinti Klaipėdos apygardos teismui.

Gali būti, kad sprendimo laukti neprailgs, nes dar kartą apklausti jau liudijusius žmones nebus prasmės.
V.Valius kol kas abiejų teismo procesų laukia laisvėje.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Staroveras

Staroveras portretas
Reikia ir prokurora pasodinti...100procentu,kad gavo kapeiku..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių