D. Šamrajus sulaukė bausmės už įsigytus narkotikus

Lietuvių pop grupės “Pikaso” pirmojo sąstato narys klaipėdietis Davidas Šamrajus teisme turėjo ne tik pripažinti pats vartojęs narkotikus, bet ir suvokė buvęs apgaudinėjamas gero savo draugo futbolininko Dmitrijaus Šiškino.

Lietuvių pop grupės “Pikaso” pirmojo sąstato narys klaipėdietis Davidas Šamrajus teisme turėjo ne tik pripažinti pats vartojęs narkotikus, bet ir suvokė buvęs apgaudinėjamas gero savo draugo futbolininko Dmitrijaus Šiškino.

Antradienį  Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo už disponavimą narkotikais nuteisė garsųjį klaipėdietį D.Šamrajų.

Paprašęs savo bičiulio suvesti su žmogumi, kuris galėtų parduoti kokaino, dainininkas futbolininko buvo suvestas su kauniečiu Tomu Kupriu. Narkotikai būdavo siunčiami autobusu, važinėjantį iš Kauno į Palangą.

D.Šamrajus tik teisme sužinojo, kad bičiuliui D.Šiškinui mokėdavo už gramą miltelių 200 litų, tačiau gaudavo ne brangaus kokaino, o kur kas pigesnio metamfetamino. D.Šiškinas T.Kupriui nusiųsdavo tik pusę šios sumos, o vėliau susitarė mokėti 70 litų. Be to, dainininkas gaudavo ne gramą, o apie 0,8 gramo miltelių.

2012 metais per penkis kartus visa tai vyko 2013 metų vasarą ir rudenį. Tų metų spalį vietoje D.Šamrajaus į stotį paimti siuntinio atėjo nieko nenutuokiantis jo draugas.

Stotyje jį sulaikė policininkai, batų dėžėje viename sename bate jie rado 10 maišelių su milteliais.

Nors būta spėjimų, kad D.Šamrajus platina narkotikus, tačiau teismas nepatvirtino šio kaltinimo. Jis pripažintas kaltu tik įsigijęs kvaišalų. Patikėta atlikėjo teiginiu, kad dėl įtempto koncertų grafiko pakriko jo sveikata, užklupo depresija. Ieškodamas kokaino jis tikėjosi taip išspręsti savo sveikatos problemas.

D.Šamrajui teismas skyrė 5,2 tūkst. litų baudą, be to, jam teks atlikti ir šių metų sausį paskirtąją bausmę už muštynes degalinėje – pusmečiui apribota atlikėjo laisvė.

Futbolininkui D.Šiškinui laisvė apribota pusantrų metų laikui, 10 valandų jis turės neatlygintinai dirbti globos namuose.

Metamfetaminą vietoje kokaino siuntęs į uostamiestį T.Kuprys nubaustas laisvės apribojimu dvejiems metams, jis turės 100 valandų dirbti neatlygintinai visuomenės naudai bei sumokėti į valstybės biudžetą 3,25 tūkst. litų.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių