Daugiau nei 223 tūkst. eurų pasisavinusiai kasininkei skirta laisvės atėmimo bausmė

  • Teksto dydis:

Buvusią Kretingos kredito unijos kasininkę Renatą Neverauskienę teismas pripažino pasisavinus daugiau nei 223 tūkst. eurų ir skyrė jai realią laisvės atėmimo bausmę.

Klaipėdos apygardos teismo trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu moteris pripažinta kalta taip pat ir dėl 362 dokumentų klastojimo.

Teismas nustatė, kad moteris, dirbdama Kretingos kredito unijos Salantų kasoje kasininke, 2008–2012 m. tyčia pagamino netikrus dokumentus (kasos operacijų kvitus).

Kaip pranešė teismas, ji ne tik melagingai nurodė, kad indėlininkai bei kiti įmonės klientai iš savo sąskaitų pasiėmė pinigus, bet ir už juos pasirašė. Šiuos dokumentus nuteistoji panaudojo įmonės finansinėje apskaitoje. Taip ji siekė parodyti tariamai teisėtas finansines operacijas išmokant pinigines lėšas. Tačiau Kretingos kredito unijai priklausančius pinigus – beveik 772 tūkst. litų (daugiau kaip 223 tūkst. eurų) – nuteistoji pasisavino.

Ikiteisminio tyrimo metu moteris neigė jai pareikštus kaltinimus, tačiau bylą pradėjus nagrinėti teisme, ji visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi.

Teismas, įvertinęs pastarosios prisipažinimą, nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymus, specialisto išvadas bei kitus rašytinius duomenis, konstatavo, jog finansininkės kaltė įrodyta.

Skiriant jai bausmę, atkreiptas dėmesys į tai, kad visuomenės vertybėms prieštaraujančios moters nuostatos formavosi dar iki nusikalstamo poelgio ir jos veiksmai buvo tokio gyvenimo būdo padarinys.

Teismas nurodė, kad moteris, tęsdama nusikaltimą, savindavosi vis didesnes pinigų sumas (2008 m. pagrobė apie 3 tūkst. eurų, 2012 m. – daugiau kaip 30 tūkst. eurų). Nors ji galėjo pasisavintus pinigus grąžinti, nes turėjo savo nekilnojamojo turto, tačiau ir toliau vogė.

„Atsižvelgta ir į tai, kad dėl nuteistosios veiksmų ikiteisminis tyrimas užtruko. Nuteistoji nepateikė turėtų duomenų apie tikslias pagrobtų pinigų sumas, ginčijo jų dydį. Todėl tyrėjams reikėjo kruopščiai tikrinti įvairius kasos dokumentus, lyginti asmenų parašus ir telktis specialistus, kad šie išsiaiškintų, kas iš tiesų pasirašė finansiniuose dokumentuose. Be to, nors nuo ikiteisminio tyrimo pradžios iki bylos nagrinėjimo teisme buvo praėję 4 metai ir moteris dirbo, turėjo pajamų, ji nukentėjusiesiems neatlygino net mažos dalies padarytos žalos, su pastaraisiais nesusitarė dėl nuostolių kompensavimo“, – rašoma teismo pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
>Visur laisvė,geriausia visu laiku biznio plana ivykde daukanto aikstes seimininke pasitelkusi i pagalba "bankyra" su liemene ir arkliagalve kasininke,kai tos aferos metu buvo nacionalizuotas ir paskiau galutinai isparceliuotas Snoras pasikvietus i pagalba tokius pat aferistus is uzsienio

Visur laisvė

Visur laisvė portretas
Tokie nubaudimai,kelia pasibaisėjimą.Nejaugi jūs teisėsauga nesuprantate,kad tokiomis baudomis,jūs skatinate nusikaltimus? Ta juokinga bausmė,bus dar žymiai sumažinta.Taigi,po metų jie bus laisva,ir turės 223000 eurų.Pasakykite,kur tiek galima uždirbti?Niekur pasaulyje.Kažkada ekonomistas Kuodis,telelaidoje yra pasakęs,kad šiandien Lietuvoje geriausias biznis yra,įsteigti banką ir jį pavogti.Jis buvo teisus.Baisu,kad po tokios publikacijos nepradėtų vogti visi bankininkai,nes nuo tokio pelno,susilaikyti nelengva.Visur laisvė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių