Devyniolikmetis klaipėdietis už apiplėšimus nuteistas trečią kartą

  • Teksto dydis:

Policijos suvestinėse nuolat skelbiami faktai apie apiplėšinėjamus klaipėdiečius gali sudaryti įspūdį, jog šios nusikalstamos veikos sunkiai ištiriamos, o plėšikai vaikšto laisvėje. Tačiau ir prokurorų baigiamos bei į teismus perduodamos plėšimų arba vadinamųjų atvirųjų vagysčių bylos, ir teismuose priimami apkaltinamieji nuosprendžiai šio pobūdžio bylose kalba visai ką kita.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas, patvirtinę Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorės Rasos Morenienės kaltinimus plėšimo byloje, subendrinta trijų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė devyniolikmetį klaipėdietį V. B. Jam tai jau trečiasis teistumas. 

Klaipėdos turizmo mokyklos moksleivis šįkart nuteistas už tai, kad praėjusių metų  spalio 4 d. užpuolė septyniolikmetį moksleivį ir iš jo atėmė kuprinę su daiktais bei mobilųjį telefoną; praėjus vos trims dienoms pačiame miesto centre iš dviejų keturiolikmečių, prigrasinęs fiziniu susidorojimu, pagrobė du mobiliuosius telefonus, o šių metų kovo 1 d. apiplėšė dar vieną moksleivį, iš kurio pagrobė daiktų už daugiau kaip 2000 litų.

Minėtas teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Be to, artimiausiu metu V. B. turės dar ne kartą minti teismo slenkstį: kitą savaitę turėtų būti paskelbtas sprendimas byloje, kurioje jis kaltinamas svetimą neteisėtai pasisavintą asmens tapatybės kortelę pardavęs kitam asmeniui; teisminio nagrinėjimo taip pat laukia viena bendrininkų plėšimo byla, o šių liepos 26 d., patenkinus prokuroro pareiškimą, V. B. buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams – už dar vieną itin brutalų apiplėšimą.

Šių metų liepos 21 d., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, veikdamas su kitu bendrininku, V. B. įtariamas užpuolęs vyriškį, iš jo pagrobęs brangų laikrodį ir mobilųjį telefoną, asmens dokumentus, banko mokėjimo kortelę, o nukentėjusiajam pasipriešinus – jį dar ir sumušęs.

Ši byla artimiausiu metu irgi bus perduota nagrinėti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Reikia pradeti "austi" degeneratus, kitaip greit praejimo per juos nebeliks.

vanga

vanga portretas
Absoliutus nebaudziamumas arba dideli pinigai gali viska? Taip ir brandinami Dembavos debilai! Kur cia pabaiga? Kai ka nors uzmus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių