Didele nelaime pasibaigusios regatos tyrime įtariamųjų kol kas nėra

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai kol kas niekam nepareiškė įtarimų dėl trijų žmonių žūtimi pasibaigusios regatos Baltijos jūroje.

„Tyrimas dar nėra baigtas, dar yra atliekamas, laukiama specialistų išvadų. Dalis asmenų yra apklausta, dar turbūt bus apklausų, šiuo metu įtariamųjų nėra“, – BNS sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Kelios jachtos pateko į nelaimę, iš jų iškrito žmonės. Nelaimėlius gelbėjo Karinių jūrų pajėgų sraigtasparnio įgula. Buvo išgelbėti 7 žmonės. Be to, į krantą išmestoje jachtoje buvo rasta mergina, tačiau ji vėliau mirė ligoninėje.

Ligoninės reanimacijoje mirė į krantą su jachta išmesta 19-metė Olesia Orlova, dar dviejų žmonių – Olego Zelenino ir sūnaus Dmitrijaus Zelenino – likimas kurį laiką buvo nežinoma, jie buvo dingę jūroje. Vėliau abiejų kūnus jūra grąžino.  

Rugsėjo 22 dieną audringoje jūroje vyko paskutinis šį sezoną jachtų buriavimo turas. Organizatorių teigimu, patys įgulų kapitonai priėmė sprendimą dėl dalyvavimo regatoje nepalankiomis oro sąlygomis. Teigta, kad starto metu vėjo greitis siekė 15–16 metrų per sekundę, iki starto – 20 metrų per sekundę, bangų aukštis – iki 3 metrų.

Po nelaimės pareigūnai pradėjo tyrimus dėl dingusiųjų be žinios bei ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidus teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles.


Šiame straipsnyje: regatanelaimėnuskendo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nustebes

Nustebes portretas
Jus rimtai itariamuju ieskot? Apsiverte jachta per dideli veja bei bangas, ir jus dar ieskot itariamuju? Stebinat zmones.... apklauskit vandens dieva Neptuna, gal jis ka zinos

Hm

Hm portretas
Ir tikrai nebus. Taškas.

Misterious

Misterious portretas
Amžina atilsi tau Dima. Galėjai dar gyvent ir gyvent... Ramybės tavo šeimai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių