Pajūrio regioninio parko direktorius nukentėjo nuo chuliganų

"Tai yra pamoka, kad pilietiškam būti yra ne tik nenaudinga, bet ir pavojinga", – teigė Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius, pabandęs sutramdyti gerokai po vidurnakčio triukšmavusius kaimynus. Jų užpultas vyras nesulaukė policininkų pagalbos.

Nepatiko prašymas

Trečiadienio naktį D.Nicius, kaip ir jo kaimynai, gyvenantys Rambyno gatvės pradžioje, negalėjo užmigti. Iš vieno 6-ojo namo buto sklido didžiulis triukšmas. Čia buvo linksminamasi.

Buvo pusė trečios nakties, kai neištvėręs vyras išėjo į kiemą įsitikinti, kuriame bute vyksta linksmybės.

D.Nicius pasakojo pirmojo aukšto balkone pamatęs kelis jaunus žmones ir paprašė juos patildyti muziką.

Tačiau vietoje atsiprašymų jo adresu pasipylė įžeidinėjimai. Norėdamas užfiksuoti pažeidėjus, D.Nicius nufotografavo šią kompaniją. Tai sukėlė dar didesnį jaunų žmonių įtūžį

Pikčiausia iš jų buvo mergina, kuri ėmė kurstyti savo draugą sumušti objektyvą į juos nutaikiusį žmogų.

Patekti į butą nesugebėjo

Beregint abu, vaikinas ir mergina, iššoko iš balkono ir puolė vaikytis po kiemą D.Nicių.

Bėgdamas nuo užpuolikų šis išsikvietė policiją, tačiau pareigūnai atvažiavo tada, kai triukšmadarius tramdęs klaipėdietis buvo gavęs ne vieną smūgį ir netekęs fotoaparato.

"Mūsų policija yra visiškai bejėgė. Nors bute tebebuvo mane užpuolę asmenys, pareigūnai pareiškė, kad brautis į privačią valdą neturi teisės ir galimybės.

Policininkai paskambino į duris, bet jų niekas neatidarė. Tuo pareigūnų įgaliojimai baigėsi. Tame bute linksmybės tęsėsi iki kitos dienos vidurdienio, bet policijai jis tapo neįveikiama tvirtove", – nuostabos neslėpė D.Nicius.

Tąnakt jam beveik neteko sudėti bluosto. Po incidento nukentėjusiuoju tapęs klaipėdietis važiavo į policijos komisariatą, kur rašė pareiškimą dėl pagrobto tūkstančio litų vertės fotoaparato.

Vėliau iš pareigūnų jis sužinojo, kad butas, kuriame buvo triukšmaujama, priklauso į užsienį išvykusiai moteriai. Šiuo metu jame veikiausiai gyvena nuomininkai.

Vadai gynė pavaldinius

Panašu, kad su triukšmadariais ir mušeikomis iki šiol niekas iš policininkų dar nepasikalbėjo.

Atostogaujantį 2-ojo policijos komisariato viršininką pavaduojantis Gintaras Lasickas patikino, kad dėl D.Niciaus apiplėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įtariamuosius bandoma nustatyti.

Patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinšas teigė, kad Policijos veiklos įstatymas suteikia teisę įtariamuosius persekiojantiems pareigūnams jėga brautis į gyvenamąsias patalpas.

"Tai yra teisė, bet ne pareiga. Mano įsitikinimu, pareigūnai teisingai pasielgė nelauždami durų. Patekti į balkoną jie taip pat neturėjo galimybės, nes, kiek žinau, jis yra grotuotas. Patruliai į įvykio vietą atvyko po pusantros minutės nuo pranešimo. Manau, viskas buvo atlikta tinkamai, o įtariamieji bus nustatyti", – žadėjo patrulių vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vvv

vvv portretas
Cia kazkoks priestaravimas del grotu.Gi parasyta,kad chuliganai nusoko per balkona,reiskia grotu nebuvo.

Taaaaip

Taaaaip portretas
Nusikalt4lis su grobiu u= keli7 metr7, o jie ka=kokius v4jus kalba. Na gerai, tarkim nesilaužia, bet žino, kad sulaikys. Tai gerai. Bet jeigu ne, tai tuomet turi sumokėt 1000 litų, nes neatliko pareigos. Tegu draudžias socilinę atsakomybę kaip gydytojai. Taigi ieškinys gali eit policijai, už tai, kad iškviesta į vietą nesiėmė priemonių sulaikyt nusikaltėlius. Bet jei sulaikys ir išieškos, tuomet viskas ok. Bet tas bičukias teistumą skaityk turi, buto savininkas turės išduoti nuomninkus, o nuomininkas privalės išduoti triukšmadarius.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
O jūs ponas Niciau, pabandykit į Karklę policiją išsikviesti, tai realiai suvoksit, kad ji ne už pusantros minutės, o už pusantros dienos ( galbūt) ir teiksis atvykti. Bet jei pirtelėje kur netoliese mirkysis, tai galėsit bet kokią viltį palaidoti -:)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių