Drabužiais prekiavusi įmonė bandė nuslėpti mokesčius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl mokesčius slėpusios moteriškais drabužiais prekiaujančio parduotuvių tinklo vadovės nusikalstamos veiklos.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad dvi parduotuves Klaipėdoje turinti bendrovė už parduotus moteriškus drabužius neišmušdavo elektroninių kasos aparato čekių.

Kaip pranešė FNTT, paskaičiuota, kad 2014 metais į bendrovės apskaitą nebuvo įtraukta daugiau nei 272,5 tūkst. eurų gautų pajamų ir 57,2 tūkst. eurų mokėtino pridėtinės vertės mokesčio PVM.

Vengdama mokėti pridėtinės vertės ir pelno mokesčius, uostamiesčio bendrovė Valstybinei mokesčių inspekcijai vienuolika mėnesių pateikė tikrovės neatitinkančias nustatytos formos pridėtinės vertės mokesčių deklaracijas, kuriose įrašydavo neteisingus duomenis apie gautas pajamas.

Ikiteisminio tyrimo metu bendrovės vadovė atlygino per vienuolika mėnesių valstybei padarytą žalą ir sumokėjo į biudžetą 56,3 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu įtariamos prekeivės baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Baigtą ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių