E.Ostapenkos skriaudėjas – už grotų

Beveik trejus metus trukęs teismo procesas dėl muštynėmis pasibaigusių išgertuvių, per kurias buvo sužalotas skandalais išgarsėjęs Eugenijus Ostapenka ir jo bičiulis, baigėsi trejų metų laisvės atėmimo bausmės paskelbimu įvykio kaltininkui Vytautui Piktuižiui.

48-erių Klaipėdos rajono gyventojas V.Piktuižys pripažintas kaltu ir pasiųstas bausmę atlikti į pataisos namus.

Teismas iš dalies tenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius, tačiau dėl nemažų žalos atlyginimui priteistų sumų teismas paliko areštą V.Piktuižio nuosavybe esančiam žemės sklypui Dovilų seniūnijoje, Lėbartų kaime.

Šioje vietoje esančiame V.Piktuižio šeimai priklausančiame name ir įvyko kraupia tragedija galėjusios pasibaigti išgertuvės.

36-erių E.Ostapenka su 30-mečiu bičiuliu Viačeslavu Teslenka tą vakarą svečiavosi kaimynystėje esančiame name. Vyrai gėrė, E.Ostapenka kompaniją linksmino dainomis ir grodamas gitara. Prie švenčiančiųjų prisijungė ir šalia gyvenantis V.Piktuižys.

Kompanija persikėlė toliau švęsti į V.Piktuižio namo garažą. Namo šeimininkas esą pasigedo mobiliojo ryšio telefono ir puolė į atlapus svečiams.

V.Teslenka patyrė sunkią galvos traumą, klaipėdietį ištiko koma, tik po ilgo gydymo ir kelių operacijų nukentėjusysis atsistojo ant kojų.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą V.Teslenkai teismas iš V.Piktuižio priteisė 2,9 tūkst. litų turtinės ir 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. E.Ostapenkai iš kaltininko priteista 3,2 tūkst. litų turtinės ir 5 tūkst. litų neturtinės žalos.

"Aš patenkintas sprendimu, man 5 tūkst. litų priteisė už randą. Manau, kad ir Viačeslavui teisingai priteista, žmonėms teismai mažiau priteisia net už artimo žmogaus nužudymą", – kalbėjo E.Ostapenka.

V.Teslenka po patirtų sužalojimų neteko 85 proc. darbingumo.

"Esant tokioms aplinkybėms, teismui nekyla abejonių, kad nukentėjusysis dėl patirtų sužalojimų patyrė ne tik didelius fizinius skausmus, bet ir ilgalaikius dvasinius išgyvenimus dėl suluošinimo iš esmės visam likusiam gyvenimui", – rašoma teismo nutartyje.

Iš V.Piktuižio teismas priteisė atlyginti nuostolius "Sodrai" ir Valstybinei ligonių kasai.

Nuosprendį per 20 dienų nuteistasis gali skųsti aukštesniosios instancijos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sou utele

sou utele portretas
lietuvos ''zvaigzdes'' tik ir garsios savo skandalais,kitaip jas greitai pamirstu...negerai, kad toks talentingas ir lietuvos muzikos propaguotojas, remejas ,mecenatas,daugelio projektu iniciatorius ekspertas nukentejo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių