FNTT demaskavo „medinukų“ aferą

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė verslu užsiimančios bendrininkų grupės, save vadinančios "medinukais", veiklos ikiteisminį tyrimą.

Apgaulingu apskaitos tvarkymu, turto pasisavinimu kaltinami šeši asmenys iš Kretingos bei Klaipėdos ir Kretingos rajone veikiančios medienos apdirbimo bendrovės.

Įtariamieji eksportavo į Kiniją buhalterijoje neapskaitytą medieną, nesumokėjo daugiau kaip 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Įtariama, kad Kretingos rajone veikiančios medienos apdirbimo bendrovės darbuotojai sukūrė apgaulės schemą, pagal kurią be apskaitos dokumentų įsigydavo didelius kiekius medienos be dokumentų iš trečiųjų asmenų Lietuvoje.

Apdorota mediena jūriniais konteineriais buvo eksportuojama į Kiniją.

FNTT tyrėjai surinko pakankamai duomenų, įrodančių, kad bendrininkų grupė per pusmetį organizavo daugiau kaip 40 jūrinių konteinerių su baldams gaminti tinkama mediena išvežimą.

Siekdami šešėlyje įsigytą medieną išvežti nesukeliant įtarimų, įtariamieji nupirko ir naudojo keturias naujai įsteigtas Klaipėdoje ir Kaune registruotas bendroves.

Jų buhalterijoje buvo įrašomi melagingi duomenys tiek apie medienos įsigijimą, tiek apie jos eksportą.

Šių bendrovių savininkais tapo bendrininkų grupei priklausę asmenys.

Pavyzdžiui, trijų bendrovių vadovu buvo paskirtas vos pradinę mokyklą baigęs ir už smurtą prieš sutuoktinę teistas asmuo.

Dar vienos bendrovės vadovu tapo anksčiau niekur nedirbęs 22-ejų metų jaunuolis.

FNTT tyrėjai nustatė, kad jūriniais konteineriais buvo išgabenta 1957 kubiniai metrai medienos, o jos vertė siekia daugiau kaip 380 tūkst. eurų.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad išgabenus tokį kiekį paruoštos medienos bendrininkų grupė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 42 tūkst. eurų pelno mokesčio, o iš keturių savo valdomų bendrovių dar pasisavino daugiau kaip 80 tūkst. eurų.

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Bendrininkų grupei už įvykdytas nusikalstamas veikas, vertinamas kaip apgaulinga apskaita, turto pasisavinimas ir neteisingų duomenų apie bendrovių pelną, pajamas ir turtą pateikimas, gresia maksimali iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to praeiviui

to praeiviui portretas
O ką-nebestovi?

Praeivis

Praeivis portretas
Ieskau darbo. Intymaus nesiulyti.

Ei

Ei portretas
Ko taip slaptai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių