Gauja vertė vagiliauti

Penki tauragiškiai, tarp jų – viena moteris, kaltinami organizavę nusikalstamą schemą ir verbavę jaunuolius iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Juos vėliau vežė į užsienį, kur vertė vogti iš parduotuvių. O pavogtus daiktus parduodavo Lietuvoje.

Antradienį pradėta nagrinėti dar viena prekybos žmonėmis byla. Visi kaltinamieji – iš Tauragės, jie 2012 m. išvystė nusikalstamą schemą.

Pagal darbo ieškančiųjų skelbimus ir kitais būdais kaltinamieji atrinkdavo ir verbuodavo jaunuolius (kai kurie jų našlaičiai ar iš socialinės rizikos šeimų), siūlydami darbą ir gerą užmokestį užsienyje.

Vėliau paaiškėjo, kad "pasamdytųjų" veikla bus vagystės iš parduotuvių.

Tarp nukentėjusiųjų byloje – šeši asmenys. Visi šie žmonės buvo verčiami vogti iš parduotuvių Didžiojoje Britanijoje ar Norvegijoje.

Vėliau pavogtus daiktus gauja perveždavo į Lietuvą, kur parduodavo ir iš to pelnėsi.

Kaltinimai šiuo nusikaltimu pateikti 36-erių Aurelijai Globienei, kuri dabar dirba vienos įmonės procesų tobulinimo vadove, jos vyrui 38 metų Irenijui Globiui, kuris teismui teigė šiuo metu užsiimantis ūkine veikla, 32 metų Audriui Mikašauskui, dirbančiam bendrovės vadybininku, 34 metų Mindaugui Vaičiuliui ir 27-erių Deividui Račkauskui, kuris anksčiau teistas jau du kartus.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme ši prekybos žmonėmis byla pradėta nagrinėti iš esmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dundukai

Dundukai portretas
Sodinti šūdus ilgam

Europ

Europ portretas
Kaimeciai e..ni ..

Sodinti

Sodinti portretas
Nemažiau 10 metų visus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių