Gelbėjo apsinuodijusius alkoholiu klaipėdiečius

Šventinį savaitgalį greitosios medicinos pagalbos medikams vėl teko padėti svaigalų padauginusiems žmonėms. Dažniausiai taip sunegalavusieji laiką leido ne namuose, o kavinėse ar baruose.

Kūčias sutiko ramiai

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės, šventinis savaitgalis uostamiestyje praėjo gana ramiai.

Daugiau iškvietimų iš sunegalavusių miestiečių sulaukta prieš šventes. Penktadienį tokių buvo 119, šeštadienį – 116.

"Pasipylę skambučiai privertė sunerimti. Manėme, kad žmonės pradėjo švęsti anksčiau, tačiau tokie spėjimai nepasitvirtino. Vėliau klaipėdiečiai susikaupė", – spėjo pavaduotoja.

Mažiausiai iškvietimų greitosios medicinos pagalbos medikai užfiksavo Kūčių dieną. Jų būta 83.

"Vadinasi, klaipėdiečiai tikrai ramiai sutiko Kūčias. Visi sveiki ir laimingi sėdo prie šventinio stalo", – komentavo pavaduotoja.

Kvietė ir be reikalo

N.Dambrauskienė tikino, kad Kalėdos taip pat buvo gana ramios. Pirmąją dieną sulaukta 102, antrąją – 105 iškvietimų.

Neapsieita be apsinuodijimų alkoholiu. Dažniausiai svaigiųjų gėrimų klaipėdiečiai padaugindavo kavinėse, baruose, o ne namuose.

"Kiti iškvietimai buvo eiliniai, kaip kiekvieną darbo dieną. Pasitaikė ir traumų, tačiau ne masiškai. Buvo ir karščiuojančiųjų, bet peršalimo ligų ar virusų protrūkio nepastebėta", – konstatavo pavaduotoja.

N.Dambrauskienės teigimu, šventinį savaitgalį pasitaikė atvejų, kai į medikus žmonės kreipėsi be reikalo. Pavyzdžiui, pagalbos prašyta esant nedideliam karščiavimui.

"Įdomu tai, kad kreipėsi suaugę ar net pagyvenę žmonės. Šiek tiek sukarščiavo ir nebežino, ką daryti. Tikrai keista. Atrodo, kad žmogus nė karto gyvenime nesirgo, neturi jokių vaistų, kurie mažintų temperatūrą, slogą ar gerklės skausmą", – tvirtino pavaduotoja.

Teikia tik skubią pagalbą

Anot N.Dambrauskienės, pacientai nesupranta, kad tokiais atvejais skubi pagalba nėra reikalinga.

"Mes tokiu atveju negalime padėti. Teikiame tik skubią pagalbą. Tokiais atvejais gydymą turi paskirti šeimos gydytojas", – priminė pavaduotoja.

Tačiau N.Dambrauskienė spėjo, kad žmonės nežino, kur kreiptis, kai jų pirminės sveikatos priežiūros centras, kur lankosi pas šeimos gydytoją, nedirba.

"Ant kiekvienos tokios gydymo įstaigos durų yra pateikta informacija. Matyt, žmonės tuo nesidomi, nepasižiūri, o per šventes sunegalavę kreipiasi tiesiai į greitosios pagalbos medikus, nors ir visai be reikalo. Mes tikrai negydome tokių pacientų. Teikiame tik skubią pagalbą. Tokie iškvietimai nėra tikslingi", – pabrėžė pavaduotoja.

Greitosios pagalbos medikai jau ruošiasi darbui per Naujųjų sutiktuves. Kaip ir per Kalėdas, šios šventės metu dirbs didesnės jų pajėgos.

Tradiciškai per Naujųjų sutiktuves didžiausią galvos skausmą kelia apsinuodijimai alkoholiniais gėrimais. Dažnesnės ir įvairios traumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reikėtų kavinėse tikrinti alkoholinių gėrimų kokybę nes iš po pašventimo kavinėse nors ir nepadauginus dažnas skundžiasi

tadas

tadas portretas
ne koks restoranas, jei dusta pardavineja.

Neišmanėliai

Neišmanėliai portretas
Prajuokinot! Nuo temperatūros, gerklės -receptų nereikia!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių