Ginklą per sūnaus draugus praradusiai klaipėdietei apribota licencija

Klaipėdos apskrities policija laikinai apribojo leidimą laikyti ir nešioti šaunamąjį ginklą moteriai, kurį iš jos buto pagrobė sūnaus nepilnametis draugas. Moteris kovinį ginklą laikė teisėtai, tačiau įtariama, kad jis buvo laikomas netinkamai.

Apie savaitę paaugliai įvairiose uostamiesčio vietose nešiojosi šoviniais užtaisytą ginklą. Apie įvykį sužinojusi policija ginklą ir įtariamuosius surado per kelias valandas.

„Leidimas laikyti ir nešioti ginklą (moteriai - BNS) yra apribotas, bet jis nėra kol kas panaikintas. Ji negali parduoti ginklų, įsigyti kitų ginklų, kol vyksta ikiteisminis tyrimas“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo skyriaus viršininkas Vaidas Zbarauskas.

Pasak jo, egzistuoja speciali policijos duomenų bazė, ji susieta su ginklų parduotuvių baze, jei policija taiko apribojimus asmeniui dėl ginklų įsigijimo, parduotuvė neturi galimybių jam parduoti ginklų ar šovinių.

Šiu metu ginklas yra policijos žinioje, pareigūnai vėliau spręs, ar moteris gali jį laikyti.

Tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kiaurakis BNS sakė, kad du įtariamieji nepilnamečiai po sulaikymo spalį teismo buvo suimti dviem mėnesiams, vienas dabar jau sulaukė pilnametystės. Įtarimai jiems pareikšti ir kituose tyrimuose – 18-metis kaltinamas plėšimu, viešosios tvarkos pažeidimu, fizinio skausmo sukėlimu. Kitas įtariamasis, 16-metis, jau teistas už vagystę ir plėšimą, be to, atliekami dar keli tyrimai dėl paauglio įvykdytų vagysčių.

Abu jaunuoliai yra iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Jie mokosi profesinėje mokykloje, gyveno bendrabutyje. Jiems pareikšti įtarimai dėl ginklo pagrobimo, įstatymas už šį nusikaltimą numato areštą, laisvės atėmimą iki 7 metų.

Ikiteisminis tyrimas dėl kovinio pistoleto su šoviniais vagystės pradėtas pagal vienos uostamiesčio gyventojos skundą. Moteris spalio 12 dieną pranešė, kad dingo jos ginklas, o ginklo pagrobimu įtaria savo 12-mečio sūnaus draugus.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai per kelias valandas nustatė įtariamąjį – 16-metį. Netrukus policija gavo duomenų, kad nepilnametis su kitais mokiniais grasino užtaisytu ginklu profesinio mokymo centro bendrabučio gyventojams, be to, visi kartu šaudė iš ginklo.

Kaip skelbė Klaipėdos apskrities policija, įvertinus potencialią įtariamųjų grėsmę visuomenei, buvo priimtas sprendimas nedelsiant juos sulaikyti.

„Buvo pranešimas po savaitės, po to, kai dingo ginklas. Užkardėm, manau, kad buvo kilusi grėsmė visuomenei, kratos, sulaikymai vyko iki nakties, buvo greitai išaiškinta“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius.

Paaiškėjo, kad 16-metis pagrobtą apie 600 eurų vertės pistoletą su šoviniais už 100 eurų pardavė 18-ečiui, taip pat už vagystę teistam kurso draugui. Taip pat nustatyta, kad prie ginklo pardavimo galbūt prisidėjo ir kitas to paties profesinio mokymo centro mokinys.

Teisėsaugininkai surado pagrobtą ginklą pas jį nupirkusio asmens seserį. 20-metė turėjo jį su savimi, vaikščiodama savo gyvenamajame rajone Klaipėdoje. Kratos jos bute metu policijos pareigūnai rado keturis šovinius, o pas patį įtariamąjį bendrabučio kambaryje apie 30 gramų narkotinės medžiagos kanapių. Keturis šovinius įtariamasis jau buvo iššovęs iš pistoleto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Kokia dar licenzija,tik LT gali taip but,su Vilniaus profesoriais,ka nematot kas bus veliau

Nu jo

Nu jo portretas
Žurnalistai galėtų suvokti, kad licencija ir leidimas ginklui yra du skirtingi dalykai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių