Girtas vairavęs K. Brazauskienės sūnus vengia aiškintis teisme

Dėl vairavimo išgėrus ir neturint vairuotojo pažymėjimo prieš teismą uostamiestyje turėjęs stoti Prezidento našlės Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas vėl paprašė atidėti teismo posėdį.

Tai jau antras kartas, kai E.Butrimas prašo nukelti jo bylos svarstymą. Liepos vidury E.Butrimas teismui atsiuntė prašymą duoti jam daugiau laiko susipažinti su įvykio aplinkybėmis ir faktais.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjęs vykti teismo posėdis atidėtas dėl to, kad išvakarėse E.Butrimas nutraukė sutartį su savo advokatu.

Teismui pranešęs apie tai, kad neturi gynėjo, E.Butrimas pažadėjo, kad iki rugsėjo 16 dienos jį susiras.

Teismas tenkino šį E.Butrimo prašymą, posėdis atidėtas iki rugsėjo vidurio.

Kaip liudytojas į teismą atvyko tik Neringos policijos komisariato patrulis Arūnas Pielikis, kuris ir surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą.

E.Butrimas policijos patrulių buvo sustabdytas patikrinimui, kai kelio Smiltyne – Nida Alksnynės poste vyras apie 1.30 val. sustojo prie nuleisto rinkliavos už įvažiavimą į Neringą mokėjimo aparato.

E.Butrimas vairavo savo mamos K.Brazauskienės valdomo viešbučio „Draugystė“ vardu registruotą automobilį „Porsche“.

Prieš vilniečio automobilį stovėjo dar viena mašina, kurios vairuotojas mokėjo rinkliavą.

E.Butrimas ėmė signalizuoti ir mirksėti šviesomis, neva jį gaišina priekyje stovinti mašina.

Toks įžūlus elgesys patraukė poste budėjusių policijos pareigūnų dėmesį. Netrukus patruliai prisistatė prie E.Butrimo vairuojamo „Porsche“ automobilio ir paprašė vairuotojo pateikti dokumentus.

Vyras pateikė tik automobilio registracijos pažymėjimą, o vairuotojo pažymėjimo jis neturėjo, nes teismo sprendimu E.Butrimui yra atimta teisė vairuoti automobilį.

Salone pajutę alkoholio tvaiką, pareigūnai paprašė E.Butrimą girtumą pasitikrinti alkoholio matuokliu, tačiau vyras nesutiko.

Protokolą apie pažeidimą surašęs patrulis A.Pielikis tikino, kad E.Butrimas pasiūlė 600 litų kyšį už tai, kad jis išvengtų atsakomybės.

Tačiau pareigūnai sulaikė E.Butrimą. Praėjus dviems valandoms po sulaikymo, vairuotojo organizme buvo nustatyta 1,46 prom. alkoholio garų.

E.Butrimo laukia atsakomybė pagal du administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius.

Už transporto priemonės vairavimą išgėrus, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis – numatoma bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 metų iki 1,6 m.

Jei teismas vyrą baus už vengimą tikrintis girtumą – tuomet jam gresia bauda nuo 1 iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

E. Burtimo laukia ir baudžiamoji atsakomybė už kyšio davimą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kbrazauskiee

Kbrazauskiee portretas
Laukiu šaukio i teisma,nes pastoviai minima mano pavardè

Labai

Labai portretas
Grażus Butrimas.

Bufetavai

Bufetavai  portretas
Turesi pasiaiskinti teisme ir tai patyrê ne vienas mulkis !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių