Girtų vaikų kova baigėsi nepilnamečio nužudymu

Už žmogžudystę nuteistas paauglys įpareigotas metus neragauti alkoholio. Tai yra auklėjimo priemonė, paskirta kaltu pripažintam nepilnamečiui, nes jeigu ne alkoholis, nusikaltimas nebūtų įvykdytas.

Klaipėdos apygardos teismas vakar paskelbė nuosprendį 17 metų paaugliui iš Pagėgių. Vaikinas pripažintas kaltu dėl 14-mečio mirties.

Visos šios istorijos aplinkybės turėtų tapti pamoka ne tik jos dalyviams, bet ir daugybei kitų blaiviai linksmintis nemokančių jaunuolių.

Pernai vasarą kompanija kaimo turizmo sodyboje šventė merginos pilnametystę.

Draugai ir giminaičiai linksmai leido laiką, kol jų ramybės nesudrumstė girtų atvykėlių kompanija. Tarp jų buvo ir nepilnamečių.

Vienas chuliganų buvo itin jaunas ir itin įžūlus. Vos 14 metų girtas paauglys tyčiojosi iš kompanijos.

Solenizantės pusbrolis ėmėsi daryti tvarką. Jis nusivedė įžūlų paauglį atokiau ir auklėdamas jį spyrė į krūtinę.

Galbūt kitu atveju viskas būtų baigęsi tik mėlyne, tačiau spyrio būta taiklaus – tiesiai į širdies plotą. Nuo spyrio sustojo paauglio širdis ir jis mirė.

Apie įvykio aplinkybes liudijo visi gimtadienyje šventę jaunuoliai ir žuvusiojo draugai. Abejonių neliko. Kaltas – teigiamai apibūdinamas, jokių nusižengimų teisingumui neturėjęs 17-metis.

Bylą nagrinėjęs teisėjas įsigilino į visas įvykio aplinkybes ir nusprendė, kad vaikinui reikia duoti galimybę kaltę išpirkti neatliekant bausmės už grotų.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas numato, kad nepilnamečiams nusikaltėliams skiriama pusė suaugusiesiems kodekso numatomos nelaisvės bausmės.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimo išklausyti vaikinas atvažiavo su tėvais.

Pripažintam kaltu nepilnamečiui skirta kalėti penkerius metus, tačiau šios bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Be to, vaikinas įpareigotas mokytis arba dirbti ir metus nevartoti alkoholio.

Žuvusiojo šeimai nuteistasis turės atlyginti neturtinę žalą: mamai – 20 tūkst. eurų, keturiems broliams ir seserims – po 2 tūkst. eurų.

Teisėjas jaunam nuteistajam atskirai paaiškino, kad trejus metus vaikinas turi elgtis taip, kad teisėsaugos pareigūnai pamirštų jo pavardę. Net menkiausia pražanga, pavyzdžiui, bandymas paragauti alkoholio, jam lemtų kelionę į pataisos namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Brrr, kas per teismai, save VIRŠ įstatymo laiko: "Už žmogžudystę nuteistas paauglys įpareigotas metus neragauti alkoholio" - tai po metų jis JAU gert galės (teismo ESĄ leidimu), o nuo kada įstatymas leidžia jaunuoliams alkoholį gerti pradėt?

Anonimas

Anonimas portretas
Jooooo Verygos istatymas tai tik suaugusiems. Vaikai gerti gali diena nakti nes ju liesti negalima. Pabandyk, pamatysi kad atsidursi kalejime ant poros metu. Vaikuciai, bonkele galetumet ir tevui nupirkti.

Anonimas

Anonimas portretas
Zinot, kazko truksta. Kad girti tai yra negerai. PRIVALEJO dar buti ir narkotiku prisirije. Vot tada viskas butu Okei. NETVARKA
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių