Greičio matuoklį įveikė diskiniu pjūklu

Aiškinamasi, kas uostamiestyje diskiniu pjūklu nupjovė greičio matuoklį Liepojos plente.Viena versijų – tokiu būdu galėjo būti mėginta nuslėpti mįslingo krovinio patekimą į Klaipėdą.

Ruošėsi nusikaltimui?

Klaipėdos savivaldybės pareigūnai tikina, jog tokio drastiško matuoklio niokojimo būdo nepamena.

"Reikėjo atsivežti kopėčias, palypėti į dviejų metrų aukštį ir diskiniu pjūklu pjauti metalinį matuoklio stovą. Kas nors juk turėjo pamatyti visa tai. Turėjo į šalis lėkti žiežirbos, o pjaunamo metalo garsas tikrai turėjo pažadinti aplinkinius", – apie incidentą kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Greičio matuokliai ne pirmą kartą nukenčia nuo vandalų. Tačiau šį kartą pasirinktas akiplėšiškas būdas.

Ar taip pyktį galėjo išlieti už greičio viršijimą baudą gavęs vairuotojas, nėra aišku.

Dažniausiai tokiu būdu nusikaltėliai prasivalo kelią.

"Neatmetama versija, jog tokiu būdu mėginta nuslėpti ir kitą kriminalą. Dabar tokie matuokliai fiksuoja viską. Gal kas nežinojo, kokiu principu šis matuoklis veikia, todėl pasiruošė nežinia kokio krovinio gabenimui į uostamiestį. Dažniausiai tokiu būdu nusikaltėliai prasivalo kelią. Tokių atvejų jau užfiksuota Vilniuje", – versijas kėlė M.Poimanskis.

Uostamiesčio policija ir savivaldybė ragina miestiečius, pastebėjusius ką nors įtartino Liepojos gatvėje, apie tai pranešti pareigūnams.

Nuostoliai – dešimtys tūkstančių

Kol kas nėra aišku, ar matuoklis sugadintas nepataisomai.

"Tai, kad nupjautas stovas, dar nebūtų taip baisu, bet pats vadinamasis inkilas krito iš kelių metrų aukščio. Ar jame esanti kompiuterinė įranga sveika, nežinome. O ji kainuoja apie 30 tūkst. eurų", – teigė M.Poimanskis.

Liepojos plente įrengti du matuoklių stovai, tačiau nupjautas tas, kuris fiksavo automobilių greitį.

"Įvažiuojantieji į miestą buvo fiksuojami", – patikino savivaldybės darbuotojas.

Šių dviejų matuoklių vidinė įranga neseniai buvo apkeista.

Filmuos ir analizuos

Tačiau nuostoliai būtų buvę kur kas didesni, jei nusikaltėliai būtų rinkęsi Šiaurės prospektą.

Čia ką tik sumontuotas išmanusis matuoklis, kuris fiksuoja ne tik greitį, bet ir valstybinius automobilio numerius bei kitą informaciją.

"Civilinės atsakomybės draudimą ir net tai, ar automobiliui atlikta techninė apžiūra. Jis matys viską. Šiuos matuoklius net galima statyti prie šviesoforinių sankryžų. Jis geba atskirti, ar automobilis kerta sankryžą degant draudžiamajam signalui. Net gali fiksuoti pažeidimus, susijusius su autobusams skirtos eismo juostos naudojimu. Jis atskiria paprastą automobilį nuo autobuso", – privalumus vardijo M.Poimanskis.

Šie matuokliai gali padėti net analizuojant automobilių srautus gatvėse.

Nors matuoklis jau sumontuotas ir geba atlikti visas funkcijas, kol kas jis informacijos neperduoda duomenų bazėms.

"Pirmadienį ekspertai apžiūrės ir įvertins įrenginį. Po kiekvieno montavimo tokiam įrenginiui privalu atlikti metrologinę patikrą", – tikino M.Poimanskis.

Keis vietomis

Klaipėda turės tris tokius matuoklius.

"Kol kas tai pirmas įrenginys. Šie matuokliai fiksuos tiek nuvažiuojančių, tiek atvažiuojančių automobilių duomenis. Jis matys net tai, ar mašina vogta ir yra paskelbta jos paieška. Duomenų bazėse policija iš karto matys, kad mieste fiksuota tokia mašina", – pasakojo M.Poimanskis.

Šie matuokliai gali išsaugoti vaizdo medžiagą.

Kuriose vietose atsiras kiti du išmanieji matuokliai, dar nėra žinoma.

"Policija pageidavo, kad matuoklis būtų statomas šioje vietoje. Nors Šiaurės prospekte niekada nėra stovėjęs tikras matuoklis, buvo tik muliažas. Dar du matuoklius įsigijome prieš porą mėnesių, gegužę jie pasieks Klaipėdą", – prognozavo M.Poimanskis.

Klaipėdiečiai puikiai žino, jog mieste yra 18 vietų, kur įrengti matuoklių stovai.

"Tačiau visi labai greitai sužino, kuris matuoklis veikia, kuris – ne. Nuspręsta kas dvi savaites keisti matuoklių veikimo principus", – pasakojo M.Poimanskis.

Išmaniuosius matuoklius galima įrengti ant bet kokio stulpo, kur tik galima rasti elektros maitinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neveike.

Neveike. portretas
Neveike, todel patys mentai ir nupjove.Svarbu europos pinigus i kisene susislave. Uztenka prie laidu gera kondensatoriu prijungti ir 30000 sudegtu. Nusikalteliai tukrai nesivargintu ja pjauti-ce mentu darbas.

Policijai

Policijai portretas
Kad bachuriukas dienos metu, nes lryte buvo nufilmuota, ir aiškai matėsi pilkai mėlynas džemperis su gobtuvu, nupjovė radarą, reikėjo policijai iškart surengti reidą ir palaukti to "krovinio". Bet greičiausiai buvo nakties metu motociklininkų dragas, nes nukaukė tikrai ne vienas. Štai ir turbinkės ekvilibristą būtumėt pagavę.

Anonimas

Anonimas portretas
PAGRINDINIŲ PINIGŲ PASKIRSTYMAS (walterchristine001@gmail.com) whatsapp: 001-484-831-7681 Turiu kapitalą, kuris bus naudojamas trumpalaikiam ir ilguoju laikotarpiu paskolinti nuo 2000 iki 900 000 eurų visiems, kurie nori gauti šią paskolą. 2% palūkanų per metus pagal parengtą sumą, nes būtent aš nesu pažeidęs grąžinimo aktą. Galite mokėti maksimumą nuo 3 iki 25 metų, priklausomai nuo pasiruošimo kiekio. Tai yra už jus matyti mėnesinius mokėjimus. Aš prašau jus kaip ranka rašytą patvirtintą skolos pripažinimo ir net kai kuriuos dokumentus pateikti. Conctatti: walterchristine001@gmail.com Conctatti: walterchristine001@gmail.com
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių