Greitkelyje ties Gargždais – 20 tonų dyzelino gabenusio sunkvežimio skrydis

Šeštadienio rytą kelyje Klaipėda–Kaunas įvyko skaudi nelaimė. Nuo kelio nuslydo ir vertėsi milžiniškas vilkikas, kurio cisternoje buvo vežama apie 20 tonų dyzelino. Kabinoje įstrigusį vairuotoją ištraukė gelbėtojai, kol kas pranešimų apie nukentėjusius įvykio dalyvius nėra.

Žinią apie avariją Klaipėdos policijos pareigūnai gavo apie 9.36 val. Į nelaimės vietą taip pat išskubėjo ugniagesiai, aplinkosaugininkai, kitos pagalbos tarnybos.

„Vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio. Tikriausiai buvo slidu, bent jau vairuotojas taip teigė, todėl apie įvykį informuota Automobilių kelių direkcija. Mūsų pareigūnai slidžios dangos neakcentavo, gal tuo momentu, kai mes atvažiavome, šalna jau buvo praėjusi. Iškart po to į atitvarus atsitrenkė dar viena mašina, gal užsižiūrėjo į nuvirtusį vilkiką. Nes viskas vyko 5–7 min. laikotarpiu“, – svarstė budintis Klaipėdos policijos pareigūnas.

Greitkelyje apvirto „Neste“ degalines aptarnaujantis sunkvežimis MAN su cisterna ir atskira priekaba, iš viso vilkikas gabeno apie 20 tonų dyzelino.

Į aplinką ties viaduku, kur teka Minijos upė, išsiliejo teršalų. Padaryta žala greitkelio infrastruktūrai ir gamtai tikslinama.

Teigiama, kad dėl incidento kalta slidi kelio danga, kuri ruože ties Minijos slėniu buvo pasidengusi ledu. Slystantį vilkiką su priekaba sulaikė atitvarai, tuo metu cisterna su dyzeliu nugarmėjo žemyn.

Išsiliejo nedidelis kiekis kuro, jis sustabdytas uždėjus specialias oro pagalves. Ugniagesiams teko atjungti automobilio akumuliatorius, laukiama, kol iš Klaipėdos atvyks kranas ir iškels vilkiką su priekaba. Aplinkosaugininkai įvykio vietoje vertina situaciją.

„Kol kas išsiliejusio dyzelino nedaug, vairuotojo skaičiavimu, iki šimto litrų. Ant grunto, kur nuvirtusi cisterna, kvapas jaučiamas, bet kol kas sunku kažką komentuoti. Žala gamtai bus aiški, kai atkels ant kelio ir pievoje gulinčias cisternas. Jose atitinkamai 14 ir 15 tonų dyzelino. Vertinsime ir likviduosime nuostolius. Esame pasiruošę darbams“, – iš įvykio vietos dienraščiui sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Kretingos rajono agentūros vyresnioji specialistė Diana Šeirienė.

Vietoje, kur įvyko avarija, laikinai bus stabdomas eismas, kad atsakingos tarnybos galėtų saugiai patraukti kelią užtvėrusį sunkvežimį.

Šeštadienį Automobilių kelių direkcija įspėjo vairuotojus, kad Klaipėdos ir Šiaulių apskrityse ant valstybinės reikšmės kelių susiformavo plikledis. Keliuose ryte dirbo speciali technika. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną kai kur nedideli krituliai, vakare vietomis numatomas plikledis. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 2 iki 6 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKK

KKK portretas
IR VEL ZIEMA ATEJO NETIKETAI

Mūsų pareigūnai slidžios dangos neakcentavo

Mūsų pareigūnai slidžios dangos neakcentavo portretas
Tuo metu ten buvo be galo slidu, kelių km atstumu 2 mašinos buvo grioviuose. Mano mašina slydo nevaldomai, bet laimei išvengiau bėdos

Viktorija

Viktorija portretas
Kai važiavau pro šią vietą, benzovežis jau, buvo apvirtęs, ir buvo beprotiškai slidu, mano mašina taip pat pradėjo slysti, laimei automobilį pavyko suvaldyti ir išvengti nelaimės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių