Griežtos bausmės pažeidėjams – nė motais

Griežtinamos bausmės nebaugina vairuotojų, jie ir toliau įžūliai pažeidinėja eismo taisykles, važinėja girti, bando papirkti pareigūnus. Vien sekmadienį vakare Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užfiksavo tris šiurkščiausius pažeidimus.

Neblaivus – ir dviratininkas

Savaitgalį Kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė reidą Klaipėdoje ir Kretingos rajone.

Penktadienį Kretingos rajone nutvertas vairuotojas, kuris į alkoholio matuoklį įpūtė 1,41 promilės. Jis metus neturės teisės vairuoti ir privalės sumokėti 300 eurų baudą.

Tą pačią dieną pareigūnai Klaipėdos rajone patikrino jiems įtarimų sukėlusį dviratininką. Nustatyta, kad jo organizme buvo 0,59 prom. alkoholio. Vyrui ten pat gatvėje paskirta nuobauda.

Šeštadienį pareigūnai demaskavo 1,09 prom. įpūtusią moterį.

Pramoga – važinėti pieva

Sekmadienį prieš vidurnaktį Klaipėdoje, Taikos prospekte, pareigūnai sustabdė "Mercedes Benz ML320".

Jį vairavęs 25 metų vaikinas buvo gerokai įkaušęs. Matuoklis parodė 2,72 prom. Girtas vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tos pačios dienos vakare, apie 22 val., Kretingos rajono Buginių kaime gyvenanti moteris pranešė keistą dalyką – į jos kiemą atvažiavo du nematyti automobiliai ir nulėkė į pievą šalia jos namų. Automobiliai išvažinėjo moters lauką.

Policiją kvietusi vietos gyventoja nurodė, kad vienas automobilių yra "Volkswagen Golf", antrojo apibūdinti ji nesugebėjo, nes neįžiūrėjo tamsoje jo markės.

Atskubėję policininkai pagal apibūdinimą atpažino jau kelyje pastebėtą mašiną. Ją vairavo 25-erių vaikinas, kuris į alkoholio matuoklį įpūtė 2,41 prom. Be to, jis neturi vairuotojo pažymėjimo.

Jaunuolį policininkai nugabeno į ligoninę, kur paimtas kraujo mėginys girtumui patikslinti.

Iš ligoninės jam leista eiti savo keliais, pareigūnai nusprendė į areštinę jo neįgrūsti.

Šio kelių erelio mašina nuvairuota į policijos automobilių aikštelę.

Antrojo vairuotojo, važinėjusio po privačią pievą, pareigūnams nustatyti nepavyko.

"Tai – pirmas atvejis mūsų rajone šiemet, kai nutveriamas girtas vairuotojas. Todėl jo likimą spręs teismas. Kokią praktiką teisėjai taikys, pamatysime. Beje, policiją iškvietusi moteris iki pirmadienio popietės pretenzijų dėl išvažinėtos pievos nepareiškė", – teigė Kretingos rajono policijos viršininkas Arūnas Pužauskas.

Tikėjosi papirkti policininką

Sekmadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Plungės rajone pastebėjo lengvąjį automobilį, kuris lenkė ta pačia kryptimi važiavusią mašiną nepaisydamas ištisinės linijos ir darė tai nerodydamas posūkio ženklo.

Sustabdytas 35-erių vairuotojas tikėjosi, kad 50 eurų padės išspręsti jo problemas ir padavė banknotą policininkui, bet vyras apsiriko.

Dėl bandymo papirkti pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pažeidėjo laukia ir nuobauda už eismo taisyklių pažeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot gudruolis atsirado

Ot gudruolis atsirado portretas
Jei ir pats lenki ,kai ištisinė linija,plius lenki ne vieną mašiną.....vieną kartą ivyks natūrali atranka.

akgf

akgf portretas
Debilu salis ir debiliski istatymai o mentai kaip sunys vigdo isakymus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių