Griūva Klaipėdos universiteto Menų fakultetas

K.Donelaičio gatvėje esantis Klaipėdos universiteto Menų fakulteto pastatas prašosi remonto. Nuo pirmadienio dalis pastato yra apjuosta įspėjamąja juosta, nes netikėtai vidury dienos ant šaligatvio pabiro betono luitai.

Pastebėta, kad byra trečiojo aukšto balkono dalis. Fasado atplaišos pasipylė pirmadienį prieš pietus. Ugniagesiams teko apžiūrėti įvykio vietą ir įvertinti, ar situacija nėra pavojinga praeiviams.

Menų fakulteto dekanas Vytautas Tetenskas tikino, kad vakar mėginta susitarti dėl bokštelio nuomos, nes statybininkams teks bent laikinai sutvarkyti pavojų keliančią balkono atbrailą.

"Seni tie balkonėliai. Atšoko tinkas ir nukrito. Bet antrą kartą jis jau nekris, kas turėjo nukristi, jau nukrito. Vis dėlto tai reikės sutvarkyti, kad pavojaus nekeltų ir kad atrodytų gražiai. O dabar atrodo kaip šuo be uodegos", – juokavo fakulteto dekanas.

V.Tetensko teigimu, šis fakulteto pastatas paskutinį kartą buvo remontuotas gal tik 1987-aisiais.

"Jį reikia remontuoti, bet niekas pinigų neduoda. Seniai mes verkiame, nes remonto reikia ne tik išorėje, bet ir viduje. Fasadas visur jau aplopytas", – pasakojo dekanas.

Fakulteto vadovas tikino, kad paraiška remonto lėšoms buvo teikta ne kartą.

"Viso fasado remontas kainuotų nemažai. Per vieną uraganų mes netekome dalies stogo iš parko pusės. Tačiau šios vietos remontui pinigų gavome, ji bus sutvarkyta", – džiaugėsi V.Tetenskas.

Iš ES lėšų universitetui pavyko įveikti ir kelis vidaus remonto darbus.

"Juk toje dalyje, kur muzikai įsikūrę, langai buvo tokie supuvę, kad švilpavo vėjas žiemomis. O daugiau šioje dalyje niekas nėra remontuota. Balkonai taip pat nukrito šioje dalyje. Gal pagrojo kas garsiau trombonu, ir nukrito tinkas", – šmaikštavo V.Tetenskas.

Dekanas tikisi, kad smulkius remonto darbus pavyks atlikti iš lėšų, gaunamų už patalpų nuomą.

"Esu vaikščiojęs ištiesta ranka ne kartą. Prašiau lėšų ir miesto valdžios, ir verslininkų, tačiau nelabai kam tas menas rūpi. Verslininkams gražu tik tuomet, kai menininkas užlipa ant scenos. Bet kai koncertas baigiasi, baigiasi ir plojimai. Pasigirsta tik kaltinimai, kad menas yra brangus", – apgailestavo dekanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blee

blee portretas
kiek gali tareklama kisti vyna-vaisiuka - net str.neimanoma perskaityt..O a tai Matulas seime netur ka veikt gal?Ko jis cia niekam nedrasko akiu del tautos girdymo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių