Gūdžiame miške – didelis aparatas

Žemaitijoje sparčiai mažėja naminės degtinės, – pareigūnai kerta per nagus šio gėralo gamintojams bei pardavėjams.

Antradienį Rietavo policininkai miške netoli Aušeliškės kaimo aptiko įrangą naminei degtinei gaminti. Tai nebuvo atsitiktinis radinys, "bravoro" savininkas jį buvo paslėpęs gūdžiuose miškuose, atokiai nuo kelių ir tikėjosi, kad apie jo nusikalstamą verslą niekas nesužinos.

Rietavo policijos viršininkas Marius Vaičikauskas atviravo, kad sužinoti apie aparato naminei degtinei gaminti slaptavietę pareigūnams padėjo neabejingi vietos gyventojai. Mat kaime nieko nepaslėpsi.

Aparatas buvo sumontuotas, tačiau neveikė. Priežastis banali – savininkas buvo susižeidęs koją.

Pareigūnai nusprendė nelaukti, kol iš jo pradės sklisti gaižus naminės degtinės kvapas, ir demaskavo degtindarį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo gaminti naminę degtinę dideliais kiekiais.

1980 m. gimęs vyras pripažino, kad per vieną varymą pagamindavo nuo 60 iki 80 litrų degtinės, o tai degtindariui atnešdavo apie 200 eurų pelno.

Tokių varymų per metus anksčiau būta apie 100 ar kiek daugiau.

Šis vyras įkliuvo ne pirmą kartą. Jis prisipažino prie naminės degtinės aparato pradėjęs plušėti nuo paauglystės, o šiemet sukako 20 metų tokios jo veiklos, tad vyras yra puikiai įvaldęs naminės degtindarystės subtilybes ir konspiraciją.

Prieš porą metų jis jau buvo nubaustas už akcizais apmokestinamų prekių gamybą ir iki šiol tebemoka teismo jam paskirtą baudą.

Šį kartą didžiulius "bravoro" indus iš miško pareigūnams teko gabenti arkliais pakinkytais vežimais, mat mašinos į tankmę neįvažiuoja.

„Nesvarbu, kur degtindariai slepia savo fabrikėlius. Kaip jie atvežė, taip mes išvešime jų puodus, reikia tik noro“, – tvirtino neseniai Rietavo policijos komisariatui pradėjęs vadovauti M.Vaičikauskas.

Iki tol jis dirbo Klaipėdos miesto policijos komisariate, ne vienus metus pelnė geriausio apylinkės inspektoriaus vardą.

Pareigūnas jau pelnė rietaviškių pasitikėjimą, žmonės pajuto, kad jų skundai nenuplukdomi į nebūtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priekuliškis

priekuliškis portretas
Gaila žmogaus. Kur konkurencija su valstybės monopoliu?

emigr@nt

emigr@nt portretas
Ech ir gera ta zemaitiska naminuke...

ist

ist portretas
Žemaitija iki Nevėžio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių