Į tualetą – išsikrapštyti pinigų

Tas pats viešasis tualetas, esantis netoli Senosios perkėlos, per vieną valandą du kartaus sulaukė įsilaužėlių. Abu atvejus užfiksavo miestą stebinčios vaizdo kameros.

Kuriozinė situaciją pačiame uostamiesčio centre nutiko antradienio vakarą, 19 val.

Miesto stebėjimo kameras prižiūrinti darbuotoja pastebėjo, jog Žvejų gatvėje iš viešojo tualeto išėję du jaunuoliai kažką kaišioja į monetų įrenginį. Vaikinai mėgino neaiškiu daiktu iškrapštyti monetas.

Kol jaunuoliai sukinėjosi apie tualetą, prie jų prisijungė dar du jaunuoliai. Ketvertukas vis mėgino įveikti monetų surinkimo įtaisą.

Pasinaudojus miestą stebinčių kamerų įrašu du šios kompanijos vaikinus pavyko sulaikyti.

Kai atvyko policijos patrulių ekipažas, vaikinai jau buvo pasukę Teatro aikštės link.

Tačiau pareigūnai sulaikė vaikinus ir nugabeno į policijos komisariatą.

Paaiškėjo, kad vaikinų grobis buvęs solidus. Iš tualeto monetų įrenginio jiems pavyko iškrapštyti 13 eurų.

Vienas jaunuolis pasirodė esąs vos 14-os metų. Jį policijos pareigūnai perdavė mamai. O 16-mečio vaikino laukia nemalonumai už svetimo turto sugadinimą.

Tačiau tuo ši istorija nesibaigė. Lygiai po valandos prie to paties viešojo tualeto pasirodė 57 metų vyras su peiliu.

Vyras kone pusę valandos mėgino peiliu iškrapštyti monetas iš įrenginio prie tualeto, tačiau jis nežinojo, kad visus pinigus prieš jį jau buvo pavogusi jaunuolių grupelė.

20 val. 35 min. policijos patruliai sulaikė ir šį vyriškį. Priešpensinio amžiaus vyrui teko negarbė pabūti areštinėje už mėginimą įsilaužti į tualeto kasą.

"Jam gresia atsakomybė už svetimo turto sugadinimą. Nesvarbu, kad prieš jį jau buvo pasidarbuota. Jei sudaužai sudaužytą automobilį, vis tiek tai yra svetimo turto sugadinimas", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Šiuo metu miestą stebi apie 80 vaizdo kamerų.

"Iki metų pabaigos tikimės įsigyti dar 30. Ta problema, kad nuo vandalų itin dažnai nukenčia viešieji tualetai, yra žinoma. Kasmet skaičiuojami nuotoliai dėl vagišių padarytos žalos. Kaip tik svarstoma, kurios iš naujai įsigytų kamerų galėtų būti įrengtos prie šių viešųjų tualetų. Tai, be abejonės, atgraso ilgapirščius", – tikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Zurnalistai, rasote tikras nesamones. Pusvalandi krapste monetas? Ir ne vienos neturejo:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių