Įtariamasis moters nužudymu nusišovė

Įvykiai narpliojant 44-erių klaipėdietės Vilmos Martišiūtės dingimo istoriją trečiadienį rutuliojasi labai greitai. Apie 19 val. buvo gautas pranešimas, kad įtariamasis Rolandas Ambroza pastebėtas su ginklu Tauragėje, Ateities tako g. Atvykus į minėtą vietą gausioms pareigūnų pajėgoms, R. Ambroza nusišovė.

Nusikaltimas - dėl jausmų be atsako?

Trečiadienį iš ryto pranešę apie rastą šios moters kūną, po kelių valandų policininkai jau paskelbė įtariamojo paiešką. Panašu, kad nusikaltimas įvykdytas dėl jausmų be atsako.

Antradienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato internetinėje svetainėje atsirado pranešimas apie ieškomą klaipėdietę. Šiame pranešime teigta, kad šeštadienį, vasario 11-osios vakare ši moteris išvyko autobusu į Rietavą tartis dėl darbo. V.Martišiūtė buvo dainininkė.

Pakeliui ji paskambino vyrui, su kuriuo pastaruoju metu gyveno ir pranešė, kad autobusas važiuoja per Vėžaičius. Vėliau klaipėdietė telefonu nebeatsiliepė.

Policijoje paieškos byla pradėta pirmadienį, vasario 13 dieną.

Ankstų trečiadienio rytą uostamiesčio pareigūnai nuvyko į Rietavą, iš ten – į Tauragę. Moters pėdsakų ieškota pagal jos mobiliojo ryšio telefono duomenis.

Tauragėje, V.Martišiūtės buvusio pažįstamo, advokato padėjėjo Rolando Ambrozo motinos namo kieme pareigūnai rado stovintį automobilį „Renault Megane“. Jo salone rasta negyva moteris. Mirtis ją ištiko nuo kelių šautinių žaizdų.

Pabendravę su teisininko motina pareigūnai nesužinojo, kada vienoje bendrovėje išnuomotas automobilis atsirado sodyboje. Trečiadienį po pietų dar nebuvo žinoma, kiek laiko išnuomotasis „Renault“ stovėjo įtariamojo motinos kieme. Buvo laukiama išvados, kada moteris buvo nužudyta.

Automobilis rastas Tauragėje

Iškart po nužudytos moters radimo pradėtos 52 metų R.Ambrozo paieškos. Spėliota, kad jis gali būti išvykęs automobiliu „Peugeot 605“, kurio valstybiniai numeriai AOM 454.

Trečiadienį 15.35 val. pranešta, kad ieškotas automobilis "Peugeot 605" rastas Tauragėje.

Internetas kaito nuo žinių apie nužudytą moterį ir buvusį jos draugą. Kažkuris žmogus liudijo žinąs, kad R.Ambroza grasino susidoroti su V.Martišiūte, jei ši nebebendraus su juo.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius patikino, kad įtariamojo ieškojo didžiulės Klaipėdos bei Tauragės apskričių policijos komisariatų (AVPK) pareigūnų pajėgos.

„Sudaryta tyrimo grupė, į ją įtraukti ir abiejų apygardų prokurorai. Klaipėda delegavo du Organizuoto nusikalstamumo tyrėjus, tikimės tiek pat žmonių iš Tauragės AVPK. Įtariamasis dar ieškomas, kol nerasime, nespėliojame, ką jis gali būti nusprendęs daryti. Pagrindinė versija – meilės reikalai“, – trečiadienį po pietų kalbėjo S.Minkevičius.

Nusikaltimą tiriantiems pareigūnams žinoma, kad šeštadienį vakare V.Martišiūtė išvažiavo autobusu, kurio maršrutas – Klaipėda-Rietavas-Šilalė, jos tikslas buvo – kelionė į darbo pokalbį Rietave. Gali būti, kad žudikas sukūrė tik tokią legendą, kad prisiviliotų auką, o automobilį išsinuomojo, kad jos neišgąsdintų.

Kur V.Martišiūtė išlipo iš autobuso, kaip pateko į Tauragę, dar tiriama.

Įtariamasis yra deklaravęs gyvenamąją vietą Tauragėje, bet darbavosi Klaipėdoje esančioje advokatų kontoroje. R.Ambroza buvo advokato Rimvydo Kairio padėjėjas. Advokatas, matyt, vengdamas bendravimo su žurnalistais, savo mobiliojo ryšio telefoną išjungė.

Pareigūnai aiškinosi, kur pastaruoju metu gyveno įtariamasis.

„Teks dar surinkti ir sudėlioti dar labai daug duomenų. Bus tiriama nusikaltimo aukos telefono judėjimo trajektorija. Taip tikimasi sužinoti, kur ir kada moteris vyko. Dabar mums svarbiausia – surasti įtariamą asmenį ir dirbti su juo. Po to laukas dar daug techninių dalykų, – kalbėjo S.Minkevičius. – Kažkoks labai blogas laikas dabar, užplūdo virtinė nesuprantamų ir labai žiaurių nusikaltimų. Per kelias pastarąsias savaites turime keturis nužudymus ir plėšimą su sunkiu kūno sužalojimu. Prokurorai tiesiog užversti darbu.

PAGALBOS TELEFONAI:

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija*

Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII

visą parą

Vaikų linija*

Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII

11:00 - 21:00

Vilties linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai

116 123

I-VII

visą parą

Pagalbos moterims linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai

8 800 66366

I-VII

visą parą

Linija Doverija*

(rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai

8 800 77277

II–VI

16.00–20.00

Krizių įveikimo centras*

Jeigu ieškote skubios psichologinės pagalbos, kviečiame kreiptis į specialistą jo budėjimo laiku. Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt). *Pirminė konsultacija nemokama, be išankstinės registracijos, amžiaus apribojimų nėra.

8 640 51555

I–V

16.00–20.00

VI

12.00–16.00)

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius

(8-5) 275 75 64

I-VII

visą parą

*Skambučiai visais šiais numeriais yra nemokami. Skambučius apmoka LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

PAGALBA INTERNETU:

Jaunimo linija

Emocinė parama teikiama jaunimui

Registruotis ir rašyti: www.jaunimolinija.lt/laiskai

atsako per 2 darbo dienas

Vaikų linija

Emocinė parama teikiama vaikams, paaugliams

Registruotis ir rašyti: www.vaikulinija.lt

atsako per 2-3 darbo dienas

Vilties linija

pagalba teikiama suaugusiems

Rašyti svetainėje: paklausk.kpsc.lt/contact.php arba rašyti el. paštu: vilties.linija@gmail.com

atsako per 3 darbo dienas

Pagalbos moterims linija

Pagalba teikiama moterims ir merginoms

Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt

atsako per 3 darbo dienas

Psichologinės konsultacijos

internetu emigrantams Pagalbą teikia profesionalūs psichologai Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt

Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt

atsako per 2 darbo dienas

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems

Pagalba teikiama nusižudžiusiųjų artimiesiems.

Savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Rašyti el. paštu:

laukiam@artimiems.lt

atsako per 2-3 darbo dienas

Papildoma informacija - www.klausau.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kokias bylas jis tyrė?

...

... portretas
Gerai Biblijoj rašoma: "Moteris tai vartai į pragarus".

Antanina

Antanina portretas
Sunkiai įsivaizduoju,kad tokiu laiku važiuotų žmogus darbo pokalbiui su nepažįdtsmu žmogumi.Nebent su gerai pažįstamu.Juk turi suplanuoti,kur nakvosi,kaip praleisi naktį...Skamba keistai...Gili užuojauta artimiesiems.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių