Internetiniai sukčiai Klaipėdoje apmovė jauną mamą

Gudragalviai toliau mulkina daiktų internete panorusius įsigyti žmones.

Šįsyk iš patiklios klaipėdietės išviliojo 331 eurų sumą, kurią ji pati pervedė tariamam pardavėjui į sąskaitą.

Vaikiško vežimėlio internete ieškojusi mergina susigundė patraukliu pasiūlymu. Už patikusį daiktą lapkričio pabaigoje pervedusi pinigus kelias savaites dar tikėjosi jį gauti. Tačiau kantrybė trūko penktadienį. Supratusi, kad vežimėlio nesulauks, nužingsniavo į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Pareigūnai pasakojo kone kasdien tiriantys panašius atvejus. Esą žmonėms vertėtų atsakingiau apsipirkinėti internetinėje erdvėje. Kol sukčių banko sąskaitos pilnėja, policijai, vaizdžiai tariant, tenka kovoti su vėjo malūnais.

Lengvai apgaunami ne tik senoliai, bet ir jauni miestiečiai.

„Tokių istorijų – labai daug, o scenarijus beveik visada vienodas. Internetinėje svetainėje radę „pardavėją“ skuba pervesti jam pinigus, o prekės taip ir nesulaukia. Šį kartą moteris aptiko skelbimą, jog parduodamas vaikiškas vežimėlis. Į atitinkamą sąskaitą pervedė 331 eurą, ir nei vežimėlio, nei pinigų nėra. Visi – labai turtingi ir labai gerai moka naudotis internetu. Kriminalistai tiria, stebi virtualią erdvę, tačiau atgauti pinigus nėra taip paprasta. Net jei yra žinomas banko sąskaitos numeris“, – tikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas.

Pašnekovo žodžiais, sukontroliuoti prekybą internete – sudėtinga. Žmonės raginami nepervedinėti pinigų nežinomiems pardavėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Dirbt ismokit,kazkokie neigalus esate,saskaita zinoma,zmogus zinomas bet jus nieko negalit padaryti,tynginiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių